SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa’nın doğusu büyük bir otel kazanıyor !

20 bin kişiye doğrudan istihdam kapasitesi ve 500 milyon doları aşan ihracatı ile Bursa ve Türkiye ekonomisinin lokomotifleri arasında yer alan Uludağ OSB, yaşama geçirdiği projelerle Bursa’nın doğusunun vizyonunu değiştiriyor.

Haber Giriş Tarihi: 05.12.2022 13:58
Haber Güncellenme Tarihi: 05.12.2022 13:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursa5n1k.com
Bursa’nın doğusu büyük bir otel kazanıyor !

20 bin kişiye doğrudan istihdam kapasitesi ve 500 milyon doları aşan ihracatı ile Bursa ve Türkiye ekonomisinin lokomotifleri arasında yer alan Uludağ OSB, yaşama geçirdiği projelerle Bursa’nın doğusunun vizyonunu değiştiriyor.Bölgede son olarak iş dünyasının ihtiyaçlarına cevap verecek tam kapasiteli bir otelin temelleri atıldı. Uludağ Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Aydın  OSB bünyesinde yaşama geçirilecek yatırımı değerlendirirken   , “Otel projesi için kesemizden bir lira para çıkmayacak” mesajını verdi ve ekledi;  “Çünkü anlaştığımız marka bize destek oluyor. Otelin olduğu alanda kurulacak işyerleriyle ticari bir canlılık da olacak.”

Uludağ OSB Yönetim Kurulu Başkanı Aydın, bölgenin gelişimini ve gelecek vizyonunu  5N1K’ya anlattı. Başkan Aydın, bugüne kadar gerçekleştirdikleri projelerle Türkiye’ye örnek olacak işlere imza attıklarını vurguladı ve  göreve geldiklerinde bölgenin sık sık elektrik kesintileri yaşadıklarını hatırlattı. Başkan Aydın, “Bu sıkıntı üretim kapasitemizi aşağıya çekiyordu. Yaptığımız araştırmalarla bir elektrik santrali kurulması gerektiği ihtiyacını gördük ve hızlıca bu kararımızı uyguladık” diye konuştu. “Benim çocukluğumda Gürsu, adından da anlaşılacağı üzere gür sularıyla meşhurdu. Ama bugün suyumuz gür değil. Bunda sanayinin de payı var. Biz de bu olumsuz payı asgariye indirmek adına gerekli projelere imza attık” derken “ Çünkü suyumuz kıymetli. Bunun önüne geçmek için buhar merkezi kurulmasını sağladık. Böylece yer altı suyu çekimini yüzde doksan oranında azalttık. Yine bütün boyahanelerin sıcak su ve buhar elde etmek için kullandığı kömür ve doğal gaz salınımında çalışan on altı bacayı tek bacaya düşürdük.” Açıklamasında bulundu.

BÖLGE CAZİBE MERKEZİ OLACAK

Kısa vadede bitecek projelerle şehrin doğu yakasının önemli bir cazibe merkezi haline geleceğini ifade eden Başkan Yunus Aydın, otel projesi için buldukları sponsor sayesinde ceplerinden 1 lira bile çıkmayacağını ifade etti. Doğayı ve insanı koruyan bir vizyonla hareket ettiklerini söyleyen Başkan Aydın aynen şunları söyledii: “Gürsu ve Kestel tekstil sanayinin geliştiği bir bölge. Hem fabrikalar hem boyahaneler var. Biz çevremizi korumak ve  boyahanelerin artmaması için bir adım attık. Bunun yanı sıra arıtma tesisi çalışmaları yaparak suyun temiz kalmasını sağladık. Islah OSB mevzuatının ilk uygulandığı alanlardan birinde bulunuyoruz. Başkan olduğum yıl dokuz yüz parselin bir tanesi bile imar izinli değildi. Eksi kırk yedi bin metrekarelik bir OSB devraldık. Toplamda 191 bin 500 metrekarelik bir alanın kamulaştırılması gerekiyordu. Biz bu hedefin yüzde doksan beşini tamamladık.”

DOĞU YAKASININ HAK ETTİĞİ YATIRIMLAR

Uludağ OSB’nin bir zamanlar hayal olarak görülen birçok projeyi tek tek hayata geçirdiğine işaret eden Başkan Aydın, hedeflere ulaşmak için yöneticilerin cesarete sahip olmaları gerektiğine değindi. Başkan Aydın, bölgenin ticari olarak hareketli olduğunu ancak iş görüşmeleri için Uludağ OSB’ye gelen iş insanlarının bölgeye uzak noktalardaki otellerde konaklamak zorunda olduklarını belirterek, “Bölgemizin bir otele ihtiyacı olduğunu yıllardır söylüyoruz. Bu doğrultuda defalarca adım attık. İşte şimdi bunu gerçekleştirmenin gururunu yaşıyoruz. Dört yıldızlı bir iş oteli tasarladık ve temellerini attık. Aynı anda bir benzin istasyonu için de kolları sıvadık. Bölgemiz projelerimiz tamamlandığında yerli-yabancı bütün misafirlerimizi ağırlayabilecek bir donanımda ve kalitede olacak. Tabi şunu da vurgulamak gerekiyor. Otel projesi için kesemizden bir lira para çıkmayacak. Çünkü anlaştığımız marka bize destek oluyor. Otelin olduğu alanda kurulacak işyerleriyle ticari bir canlılık da olacak. Otelin çevresi bir çarşıya dönüşecek. Bursa’nın doğusu bu yatırımları hak ediyor. Aslında bu projemizi belediye ile birlikte gerçekleştirmek için on yıl bekledik. Belediye ile olsaydı orada konut projemizde olacaktı. Organize Sanayi bölgeleri konut yapamıyor. Projemizin içerisinde bir ticaret merkezi, AVM, otel ve benzin istasyonu bulunmakta. Otelimizin iki adet beş yüz ve bin kişilik salonu olacak. Seksen-yüz civarı yatak kapasitesine sahip olacak.” Tespitinde bulundu.

ULUDAĞ OSB KENDİ ENERJİSİNİ ÜRETECEK

Uludağ OSB’nin hedeflerini de anlatan Aydın, şöyle konuştu: “Bizim bölge olarak bundan sonraki hedefimiz kendi enerjimizi üretmek. Bundan önce doğalgaz elektrik üretim santrali kurmuştuk. Doğalgaz maliyetlerinin çok yükseldiği için tesisi kapatmak zorunda kaldık. Şimdi bir hidroelektrik santrali için anlaşmalarımızı tamamladık. Tamamlandığında Uludağ OSB, Türkiye’de kendi elektriğini üreten nadir OSB’lerden biri olacak. Aynı zamanda on beş megavatlık GES Projesi’ne de imza atıyoruz. Uludağ OSB’deki firmaların yüzde 20’si çatılarına güneş panelleri koydu. Yine RES ile ilgili de çalışmalarımız bulunmakta. Tüm bunlarla beraber sanayicimize hidroelektrik, güneş ve rüzgâr olmak üzere tüm yenilenebilir kaynaklardan enerji tedarik edeceğiz.”

ULUDAĞ OSB CAMİİ

Başkan Aydın OSB bünyesinde iki bin beş yüz metrekare kapalı iki bin beş yüz metrekare de avlu olmak üzere toplam beş bin metrekareyle Bursa’nın doğusunun en büyük camisini yapacaklarını da sözlerine ekledi. Bölgenin böyle bir camiye ihtiyacı olduğunu belirten Başkan Aydın “Bursa’nın doğusunda nüfus hızlı artıyor. Doğuda alan olarak Mihraplı Cami dışında büyük bir camimiz yok. Şehitlerimiz olduğunda-Tabi Allah askerlerimizi korusun, ayaklarına taş değdirmesin- ya da kentte sevilen bir sima hayatını kaybettiğinde bu camiler yetmiyor. İşçilerimiz de özellikle Cuma namazlarında ibadetlerini sokakta gerçekleştirmek zorunda kalıyor. Camimiz tamamlandığında bu sıkıntılar sona erecek.” diye konuştu.

MESLEK LİSESİ MEMLEKET MESELESİ

Başkan Aydın, meslek lisesi için de kolları sıvadıklarını kaydetti. Teknik eğitim menşeili olduğunu aktaran Başkan Aydın, “Bugün sayıları on binlerle ifade edilen gençlerimiz iş arıyor. Ancak diğer yandan da üretim tesisleri kaynakçı, dokumacı, elektrikçi yani kalifiye eleman bulamıyor. Bunun nedeni meslek liselerinin az sayıda oluşu ve toplumda meslek liselerine karşı bir önyargının bulunuşu. Biz bu soruna yönelik çözüm arayışındayız. Bu kapsamda teknik eğitim veren bir kolej yaptırmak istiyoruz. Endüstri meslek lisesi ve çıraklık eğitim merkezi için de çalışıyoruz. Yine sanayicilerimizin boş vakitlerini değerlendirebileceği bir spor salonu, kafe ve restoran da planlıyoruz. Bursa'nın en örnek restoranlarından birini Şef Bülent'i buraya kazandırdık. Bugün Manisa OSB Şef  Bülent'i davet edip, Manisa OSB'de şube açar mısınız ?diye teklifte bulundu. Bunlar gerçekten gurur verici.” Dedi.

YEŞİL MUTABAKATIN GEREĞİNİ YAPIYORUZ

Uludağ Organize Sanayi Bölgesi’nin ağırlıkla tekstil sektöründen oluştuğunu ve ihracata dayalı çalışan firmaların çevreci ürün ve üretim yapma bilinciyle hareket ettiğini belirten Başkan Yunus Aydın şöyle devam etti; “Bu dönüşümün bir parçası olarak, Eko etiket, yaşam döngüsü analizi, temiz üretim tekniklerinin uygulanması, ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi uygulamaları, sürdürülebilir enerji sistemleri ve enerji verimliliği, sıfır atık projesi, baca gazlarında filtre sistemleri gibi birçok konuda gerekli önlemleri alarak sorumluluklarımızı yerine getirmekteyiz. ‘Yeşil Mutabakat’ kapsamında özel sektöre düşen bu dönüşümü ve süreci iyi anlayarak yol haritamızı belirliyoruz. AB ile yapılan anlaşma, bölgede karbon kaçağını azaltmak amacıyla, “Sınırda Karbon Düzenlemesi” SKD mekanizması çerçevesinde ticarette yeni vergiler getirmeyi ön görmektedir. Emisyonları azaltmada en önemli etkenlerin başında yenilenebilir enerji gelmektedir. Bununla birlikte enerji verimliliği de önem arz etmektedir. Firmaların bu dönüşüme ayak uydurmaları için özellikle inovasyona, teknolojiye ve AR-GE faaliyetlerine yatırım yapmaları gerekmektedir. Bölgemizde ihracat yapan belli başlı firmaların AR-GE projelerini ve Yeşil dönüşüm altyapılarını bu döngüye uyumlu olarak değerlendirmekteyiz. Bölge olarak özellikle dijitalleşme ve sürdürülebilir konuda sanayicimize destek olmak ve firmaların bilincini artırmak adına üniversite-sanayi iş birliği kapsamında protokoller yaparak AR-GE çalışmalarına destek verip, dijitalleşmenin nimetlerinden yararlanarak, çevresel etkileri en aza indirme adına çalışmalar sürdürülmektedir.

GERİ DÖNÜŞÜME MAKSİMUM ÖNEM

Geri dönüşüme de maksimum seviyede önem verdiklerini dile getiren Başkan Aydın, şunları sıraladı: “Dünyada nüfusunun artışıyla birlikte hem üretim hem de tüketimde meydana gelen yükseliş, geri dönüşüm kavramını çok önemli hale getirdi. Bölgemizde üretim yöntemine göre değerlendirme yapılarak geri dönüşüme yönelik malzeme kullanımı yapılmaktadır. Geri dönüşümün yaygınlaştırılması adına zaman zaman bölge genelinde seminerler ve konferanslar düzenleniyoruz.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.