SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa OBAK ülke çapında aynı anda düzenlenen tatbikata katıldı

Bursa Orhangazi Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi OBAK Çalışmalarını sürdürüyor. OBAK 12 Kasım cumartesi günü ülke genelinde yapılan tatbikata katıldı. Tatbikat İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Daire Başkanlığı tarafından, Türkiye’de, 81 ilde aynı anda uygulanmak üzere düzenlendi. Tatbikatta 12 Kasım 1999 Düzce depremi yıldönümünde Çök Kapan Tutun uygulaması gerçekleştirildi. Uygulamaya Belediye Başkanı Bekir Aydın'ın yanı sıra, meclis üyeleri de İştirak etti.

Haber Giriş Tarihi: 13.11.2022 15:46
Haber Güncellenme Tarihi: 13.11.2022 15:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursa5n1k.com
Bursa OBAK ülke çapında aynı anda düzenlenen tatbikata katıldı

Orhangazi Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi OBAK, bütün Türkiye’de eş zamanlı düzenlenen tatbikata katıldı. Tatbikat İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı koordinesinde,  Ülkede yaşanabilecek her tür ve ölçekteki afet ve acil durumlara etkin müdahale için görev alacak kamu kurumları, özel sektör, sivil toplum kuruluşları ve gerçek kişileri bir araya getirmek, birlikte çalışma kültürünü geliştirmek, koordinasyon içerisinde hareket etme kabiliyetini kazanmak ve geliştirmek,  olası afetlere karşı müdahalede bulunma becerilerini test etme amacıyla yapıldı. Orhangazi Belediyesi Arama kurtarma Ekibi OBAK Tatbikat sırasında, Cumhuriyet Meydanı’nda esnaf ve vatandaşları bilgilendirdi.

Orhangazi Belediye Başkanı Bekir Aydın açıklamasında, OBAK Orhangazimizin gözbebeğidir, vurgusunu yaparak sözlerine “ Allah bir daha göstermesin. 12 Kasım 1999 Düzce depreminin anıları, aradan 23 yıl geçmesine rağmen halen taze durumda. Üç ay arayla Yalova ve Düzce‘de yaşanan depremlerde maalesef binlerce canımızı kaybettik. Doğal afetler her an yaşayabileceğimiz olaylar. Bizlerde bu nedenle Orhangazi Belediyesi olarak, Orhangazi Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi OBAK’ı her geçen gün güçlendiriyor, ihtiyacı olan herkese yardımcı olabilecek şekilde tutuyoruz.“ Şeklinde devam etti. Başkan Aydın açıklamasına “ İçişleri Bakanlığımızın 81 ilimizde eşzamanlı düzenlediği deprem tatbikatına hem şahsımız, hem de OBAK olarak katıldık. Tatbikat sırasında, Elbetteki inşallah ihtiyacımız olmaz fakat Orhangazi Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi OBAK ın ne kadar donanımlı olduğunu gördük. Allah bu Ülkeye, bu millete bir daha o kötü günleri göstermesin.“ cümleleriyle son verdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.