SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa Özel Halk Otobüsçüleri zam istiyor: Kontak kapatırız

Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (BESOB) üyesi Bursa Özel Halk Otobüsçüleri, artan maliyetler karşısında biniş başına aldıkları ücretin yetersiz kaldığını belirterek zam talebinde bulundu. Esnaf, mevcut durumda havuz sisteminden ortalama 31 TL ödeme aldıklarını, bu rakamla giderlerini karşılayamadıklarını ifade etti.

Haber Giriş Tarihi: 15.02.2026 22:52
Haber Güncellenme Tarihi: 15.02.2026 22:55
Kaynak: BURSA HAKİMİYET
Bursa Özel Halk Otobüsçüleri zam istiyor: Kontak kapatırız

Toplantıda konuşan Sadi Eren, ulaşım esnafının büyük bir darboğazda olduğunu belirterek, "Araç bakımları yapılamıyor, şoför maaşları ödenmekte zorlanılıyor, araç yenilemek neredeyse imkansız hale geldi. En az yüzde 30 oranında zam talep ediyoruz. Biniş başına ortalamanın 40 TL seviyesine çıkarılmasını istiyoruz" dedi.

Öte yandan BURUTAŞ Başkanı Mehmet Deniz de taleplerinin karşılanmaması halinde daha sert adımlar atabileceklerini belirtti. Deniz, "İstediğimiz makul zam oranını alamazsak gerekirse kontak kapatırız" ifadelerini kullandı.

Özel halk otobüsçüleri, protokole göre ocak ve temmuz aylarında enflasyon ve üç büyükşehir ortalamasına göre zam yapılması gerektiğini hatırlatarak, yetkililerden esnafın ayakta kalabileceği bir düzenleme talep etti.

Kaynak: BURSA HAKİMİYET

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.