SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa Vanlılar Derneği Başkanı Karataş: Adıyla şanıyla Bursa'da da Vanlıyız!

Bursa'daki Vanlıların sesi olan Bursa Vanlılar Derneği Başkanı Asker Karataş, kendilerini kültür elçisi olarak tanımıyor.

Haber Giriş Tarihi: 15.01.2023 16:51
Haber Güncellenme Tarihi: 15.01.2023 16:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursa5n1k.com
Bursa Vanlılar Derneği Başkanı Karataş: Adıyla şanıyla Bursa'da da Vanlıyız!

Bursa Van İli ve İlçeleri Sosyal Kültürel Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği bilinen adıyla Bursa Vanlılar Derneği Başkanı Asker Karataş, Bursa'da Van'ı tanıtan önemli bir isim. 2005 yılından beri faaliyet gösteren derneğin bin 100 üyesi bulunuyor.

"Zor günün dostuyuz"

Dernek faaliyetleri çerçevesinde Bursa'daki Vanlıların sesi olan Karataş; "Yönetim kurulu üyelerimiz ile birlikte Vanlılara hizmet için yola çıktık, birliğimiz ve beraberliğimiz için çalışıyoruz. Düğünde, yasta, iyi günde, kötü günde kısacası her zaman Bursa'da yaşayan Vanlılar ile birlikteyiz. Zor günlerin dostu oluyoruz.  Üyelerimizin önerilerini alıyoruz ve ortak hareket ediyoruz ancak bu şekilde başarıyı elde edebileceğimize inanıyoruz. Üyemiz olan olmayan tüm Vanlılar ile iç içeyiz. Dostluk ve kardeşlik anlayışıyla hareket ediyoruz. Toplumumuza faydalı olmak için çalışıyoruz. Biz adıyla şanıyla Vanlıyız. Ben değil biz olalım. Hem Vanlılarla hem de yıllardır beraber yaşadığımız Bursalılar ile kaynaştık. Van kültürünü, örf ve adetlerini burada devam ettiriyoruz. Van'ın kültür elçileriyiz. Geleneklerimizi geleceğe taşıyoruz. Başta Van kahvaltısı olmak üzere yöresel yemeklerimizi de tanıtıyoruz." Dedi.

"Van'ı Bursa'ya Taşıdık..."

Bursa Vanlılar Derneği Başkanı Asker Karataş, 72 bin Vanlının yaşadığı Bursa'dan plakası 65 olan Van'a selam gönderdi. Bursa'daki Vanlıların sesi olan Bursa Vanlılar Derneği Başkanı Asker Karataş, kendilerini gerçek bir kültür elçisi olarak tanımlıyor. Güneşin, suyun ve Urartu'nun başkentiyiz. Biz adıyla şanıyla Vanlıyız." dedi.

72 bin civarında Vanlının yaşadığı Bursa'da hemşehrilerini düğünde, nişanda, sünnette, asker uğurlamada, taziyede, cenazede, hasta ziyaretinde, Ramazan'da, Kurban Bayramı'ında, acı günlerinde, sevinçlerinde onları yalnız bırakmayan bir dernek var. Bursadaki Vanlılar Derneği çatısı altında birleşen doğu kültürünün sağlam kalesinin insanları Bursa'nın kaderini değiştirmek istiyor.

Dernek Başkanı Asker Karataş; "Türkiye'de 81 il 922 ilçe 32 bin 209 mahalle 18 bin 288 köy var. Hangi yerleşim birimine giderseniz gidin bizden birinin çayını çorbasını içersiniz. Dernek olarak yaşadığımız bu toprakları sahiplendik. Birlikteliğimiz kardeşlik hukuku özelinde Bursa'da da bir çok projenin öncüsü olduk. Eğitimine, hukukuna, sağlığına, ekonomisine, tarlasına, taşına katkı koyduk, koymaya da devam edeceğiz. Dernek olarak Bursa Kent Konseyi, Anadolu İl Dernekleri Federasyonu dahil olmak üzere paydaşlarımız olan tüm STK'larla ortak projelerimize devam ediyoruz. Belediyelerimizle de sürekli iletişim halinde sadece Vanlıların değil tüm yurttaşlarımızın dertlerini çözebilmenin derdindeyiz. Tek amacımız var nefes aldığımız bu ulvi topraklara bir değer katabilmek. Biz dernek olarak herkese kucak açarak siyasi görüşü ne olursa olsun, milletvekilliğine adaylığını koyacak, önümüzdeki süreçte de belediye başkanlığı ve belediye meclis üyeliği için aday olacak tüm hemşehrilerimizi desteklemeye karar verdik. Yaklaşık 65 yıldır bu toprakları öz memleketimiz olarak bildik. Hemşehrilerimiz de siyasette artık kendi ağırlıklarının olmasını istiyorlar. 2023 seçimlerinin vatanımıza hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.