SON DAKİKA
Hava Durumu

Cemal Enginyurt Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Bursa'dan eleştirdi

Demokrat parti İstanbul Milletvekili Cemal Enginyurt, yerel seçim çalışmaları kapsamında geldiği Bursa'nın Orhangazi ilçesinde partisinin seçim bürosu açılışına katıldı. Burada kendisini bekleyen çok sayıda partiliye seslenen Enginyurt seçim süreci ve ekonomik sıkıntılar üzerinden Hükümeti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı bir çok konu üzerinden eleştirdi.

Haber Giriş Tarihi: 12.02.2024 17:29
Haber Güncellenme Tarihi: 12.02.2024 17:29
Kaynak: Bursada Bugün
Cemal Enginyurt Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Bursa'dan eleştirdi

Orhangazi'de Saadet Partisi ile birlikte yerel seçimlerde ortak belediye başkan adayı çıkarma kararı alan Demokrat partinin seçim bürosu açılışı yapıldı. Açılışa partinin il başkanı Çağrı KaplanSaadet Partisi Bursa Milletvekili Mehmet Atmaca iki partinin ilçe teşkilat üyeleri , vatandaşlar ve son dönemlerde yaptığı açıklamalar ile Türkiye gündemine oturan Demokrat Parti İstanbul Milletvekili Cemal Enginyurt katıldı.

Kalabalık bir heyet ile Orhangazi'ye gelen Enginyurt bir süre esnaf ziyareti yaptıktan sonra seçim bürosu açılışı için kendisini bekleyen vatandaşlara seslendi.

Konuşmasında ekonomi  üzerinden sık sık hükümeti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı eleştiren Cemal Enginyurt'un konuşmalarından satır başları şöyle ;

Hükümet milleti birbirine düşürüyor

Yerel seçimler genel seçimler gibi bir seçim değil, yerel seçimleri Türkiye'ye bir hizmet yarışı olarak görmek gerekir. Çünkü öylesine bölündük ki insanlar artık birbirlerine hain der hale geldi, bunun sorumlusu bu iktidar çünkü bu iktidar sürekli düşman yaratıyor, milleti birbirine düşürüyor, aynı şeyi yerel yönetimlerde de yapıyorlar, eğer oyunuzu iktidar partisine vermezseniz size hizmet falan yok diyorlar,  daha önceleri Demokrat partili belediyelerin yaptıklarını sata sata bitiremediniz, belediyeleri borç batağına sapladınız, gençler Orhangazi'yi işsizlikten terk ediyor'' dedi.

Emekli vatandaşlara çağrı seçim çağrısı

Emeklilere verilen zammın az olduğunu söyleyen Enginyurt '' 10 bin Lira emekli maaşı ile parkta vatandaş birbirine çay bile ısmarlamıyor, emeklimiz bu maaşlar ile geçinemiyor,  şimdi siz  bunu bu millete reva gördünüz sonra çıkıp diyorsunuz AK Parti'ye oy verin, bu millet 22 yıldır AK Parti'ye oy vermiyor mu? madem maaşlarınız yetmiyor şimdi siz bu seçimde Cumhurbaşkanı Erdoğan'a bir hatırlatma yapacaksınız,  hakkımızı istiyoruz diyeceksiniz'' dedi. 

Cumhurbaşkanı bize PKK'lı diyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı AK Parti'li olmayanları dışlamakla suçlayan Cemal Enginyurt '' Recep Tayyip Erdoğan bize herşeyi söylüyor, dinsiz diyor, PKK'lı diyor, illet diyor, zillet diyor, bizi anlatık da Saadet Partililere neden dinsiz diyorsun daha dün beraber yol yürüyordunuz, rahmetli Necmettin Erbakan'ın talabeleriydiniz, insan utanır biraz, her gün bir yalan, kendilerinden olmayanlara çok ağır sözler söylüyorlar, Fatih Erbakan onlarla ittifak yaparken bişey yoktu, şimdi İstanbul'dan aday çıkaracak diye fetöcü oldu, adnan hocacı oldu yakında PKK'lıda olur, çünkü Recep bey diyorki ya benimsin ya toprağın, bizim gibi insanlara PKK'lı dediler,  biz ülkü ocakları davalarından cezaevine girdik, bize daha ağır şeyler söylemeye devam ediyor. bizim arkamızda herşey var dediler ama bizim arkamızda tek bir kişi var oda Mustafa Kemal Atatürk'tür  ifadelerini kullandı.

Erdoğan Atatürk'ü sevmiyor,  Alper Gezeravcı Uzaya gezmeye gitti

Erdoğan hiçbir zaman Atatürk'ü sevmedi, ondan nefret ettiği için kabullenemedi, bunlar hiçbir zaman sizi bizi düşünmüyor, Uzaya astronot gönderdiler, adam  verdi 55 milyon doları oraya gezmeye gitti, bizim yaşlı amcamızda diyoki bak bak uzaya adam yolladık, ama amca gemi bizim değil, istasyon bizim değil, tank palet fabrikasını 55 milyon dolara sattı o paraya da uzaya adam yolladılar, ne yaptı orada top oynadı geldi, uzaya ilk Türk astronot yollamışız, yalan Türkiye'den 1965 yılında 3 Türk astronotu Rusya yollamıştı, bu arkadaş 50 yaşında asker, uzay aracını görse belediye otobüsü zanneder'' dedi.

Konuşmasında sık sık ekonomiden bahseden Enginyurt halkın geçim sıkıntısının olduğunu ve bu yüzden yerel seçimlerde bu sıkıntılara dur demek için sandıkta hükümete bir ders vermek gerektiğini savundu ve AK Partili belediyelere oy vermeyin dedi. 

Daha sonra partisinin Orhangazi belediye başkan adayı olan Mücahit Hatipoğlu için kendisini dinleyen vatandaşlardan oy isteyen Enginyurt, ben geçtiğimiz seçimlerde diğer muhalefet partileri için çalıştım şimdi ise sizden bizim adaylarımıza oy vermenizi istiyorum'' ifadelerini kullandı.

Kaynak: Bursada Bugün

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.