SON DAKİKA
Hava Durumu

CHP Bursa'da Pala, Türk, Atmaca aday adaylıklarını açıkladı!

Cumhuriyet Halk Partisi Bursa'da için Kayıhan Pala, Metin Türk ve Kıvanç Atmaca 28. dönem milletvekili aday adaylıklarını duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 25.03.2023 15:56
Haber Güncellenme Tarihi: 25.03.2023 15:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursa5n1k.com
CHP Bursa'da Pala, Türk, Atmaca aday adaylıklarını açıkladı!

Kayıhan PalaMetin Türk ve Kıvanç Atmaca bugün CHP Bursa il binasında yaptıkları açıklamalarla 28. dönem milletvekili aday adaylıklarını açıkladı.

"14 Mayıs günü gerçekleştirilecek genel seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi'nden Bursa Milletvekili aday adayı olmak için, geçtiğimiz hafta Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı'ndaki görevimden emekli olarak ayrıldım" diyen Kayıhan Pala yaptığı adaylık açıklamasında, "Yurttaşı olmaktan onur duyduğum güzel ülkemin, karşı karşıya bırakıldığı sorunların bir türlü çözülememesinden, hatta bu sorunların giderek artmasından büyük üzüntü ve öfke duyuyorum. Her şeyin fiyatının bilindiği ama hiçbir şeyin değerinin bilinmediği bu çağı kapatıp; insancıl, hak temelli, eşitlik, adalet, özgürlük ve dayanışmayı kapsayan bir değerler manzumesi yaratacağız. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları tarafından Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti'nin devamı olarak kurulmuş Cumhuriyet Halk Partisi'nin tüzüğünün 2.Maddesinde yer alan "insan hakları, hukukun üstünlüğü, özgürlük, eşitlik, dayanışma, barışçı ve adil bir dünya, emeğin yüceliği, gönenç, doğanın ve çevrenin korunması, çoğulcu ve katılımcı demokrasi" değerlerinin savunulmasına hep birlikte katkı koyacağız. Çocuklarımızın tüm farklılıklara saygı gösterilen, herkesin eşit yurttaş olduğu bir Türkiye'de yaşamaları için bıkmadan, usanmadan uğraş vereceğiz" ifadelerinde bulundu.

CHP Bursa'da Kayıhan Pala Aday adaylığını açıkladı 

28. dönem Cumhuriyet Halk Partisi milletvekili aday adaylığını açıklayan Metin Türk ise "Ülkemizin geldiği noktada hepimiz aynı kaygı ve endişeleri yaşıyoruz. 11 ilde yaşadığımız deprem faciasında 50.000 den fazla yurttaşımız enkaz altında kalarak can vermiş, maalesef tek bir yetkili bile istifa etmemiş ve acılarımız halen sarılamamıştır. Demokrasi rafa kalkmış, baskı, tehdit, şantaj, itibarsızlaştırma, yalana dayalı propaganda halk kesimlerini yıldırma ve etkisizleştirme için kullanılmıştır. Devletimizi ayakta tutan bağımsız kurum ve kuruluşlar sistemden çıkarılmış, Merkez Bankası, Sayıştay, Yüksek Seçim Kurulu ve hatta Anayasa gibi temel kurumlarımız tamamen siyasallaştırılmıştır. CHP'nin temel ilkeleri olan Cumhuriyetçilik, Milliyetçilik, Halkçılık, Devletçilik, Laiklik ve Devrimciliği sözde değil özde içselleştirdiğim için, başta Kurtuluş savaşımız olmak üzere özgürlük hareketlerinden, emek mücadelesinden ve evrensel dayanışmadan kaynağını alan Sosyal demokrasiye, insan haklarına, hukukun üstünlüğüne yürekten inandığım için, özgürlük,eşitlik,dayanışma emeğin yüceliği,çoğulcu ve katılımcı demokrasi değerlerini benimsediğim için, barışçıl ve adil bir dünya için, doğanın ve çevrenin korunmasıyla birlikte kadın erkek eşitiğine olan inancımdan dolayı, ve birgün bu değerleri gerçekleştirmenin CHP çatısı altında mümkün olduğuna inandığım için milletvekili aday adayıyım" dedi.

CHP Bursa'dan bir milletvekili aday adayı daha belli oldu 

Kıvanç Atmaca ise Bursa Cumhuriyet Halk Partisi'nden 28. dönem Bursa Milletvekili aday adayı olduğunu açıkladığı konuşmasında, "Ülkemizin kötü yönetimi nedeniyle yaşadığı zorluklar yurt sathında bütün çıplaklığıyla gözler önüne çıkmışken, insanlarımızın yüzleşmek durumunda kaldığı acı tablo da maalesef ortada. Bu güzelim coğrafyayı ve bu toprakların güzel insanlarını, özellikle de çocuklarımızın ve gençlerimizin geleceğini düşündükçe içimiz kan ağlıyor. Her şey çok güzel olacak ve o güzel günler çok yakın. En büyük inancım, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu, ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün bu güzel ülkeyi emanet ettiği, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi gençlerimiz ve bu toprakları Anadolu yapan, yüreği vatan sevgisiyle dolu, en zorlu koşullarda dahi asla ve asla boğun eğmeyen kadınlarımız; analarımız, bacılarımız, eşlerimiz, 'Bir Hayalim Var' diyerek tarihe meydan okuyan Martin Luther King'i hatırlayın. Bu ülkeyi çok seven yurttaşlar olarak bizim de hayallerimiz var. Benim hayalim bir makam, bir mevki sahibi olmak değil. Ülkemizin güzel yarınları için mücadele etmek, umutların bir parçası olmak. Çünkü, ben de sizler gibi Bursa'mızı çok seviyorum, ülkemizi çok seviyorum" açıklamasında bulundu.

CHP Bursa'da Kıvanç Atmaca 28. dönem milletvekili aday adaylığını açıkladı

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.