SON DAKİKA
Hava Durumu

CHP Bursa Milletvekili Sarıbal'dan beyaz et kısıtlamasına sert tepki!

Cumhuriyet Halk Partisi Bursa Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Orhan Sarıbal, beyaz et ihracatının yasaklanmasına yönelik basın açıklaması düzenliyor.

Haber Giriş Tarihi: 04.05.2024 11:36
Haber Güncellenme Tarihi: 04.05.2024 11:36
Kaynak: Bursada Bugün
CHP Bursa Milletvekili Sarıbal'dan beyaz et kısıtlamasına sert tepki!

Ticaret Bakanlığı'nın verdiği karara göre bütün ve parça dahil olmak üzere, tavuk eti ihracatının 1 Mayıs - 31 Aralık 2024 tarihine kadar, aylık bazda azami 10 bin ton, toplamda ise bu yıl sonuna kadar 80 bin ton olacak şekilde sınırlandırılacak.

Bu kapsamda Cumhuriyet Halk Partisi Bursa Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Orhan Sarıbal, beyaz et ihracatının yasaklanmasına yönelik basın açıklamasını CHP Bursa İl Başkanlığı'nda gerçekleştiriliyor. 

Yapılan basın açıklamasına CHP Bursa İl Başkanı Nihat Yeşiltaş ve çok sayıda partili ile basın mensubu katıldı. 

"ÜRETEREK BÜYÜYECEĞİZ"

CHP İl Başkanı Nihat Yeşiltaş konuşmasında üretmek zorunda olduklarını dile getirerek, "Sıkıntıları dile getireceğiz. Diliyoruz bir an önce bu yanlış ekonomik politikalarından vazgeçerler. Üreterek büyüyeceğiz. Üretim ekonomisinin bu ülkeyi kalkındıracağı ve halkın refah düzeyini yükselteceğini biliyoruz. O yüzden yanlış politikaların tekrar yeniden gözden geçirip ve bu topraklarda artık üretimin olması gerektiğine inanıyoruz Ve Cumhuriyet Halk Partisi'nin ekonomi politikası da tamamen üretim üzerindedir" dedi.

CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal'ın konuşmasından satır başları şöyle:

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2 Mayıs 2024 tarihinde 2023 yılına ait Çiğ Süt ve Kırmızı Et Üretim İstatistiklerini yayımladı. Buna göre, 2022 yılında 21 milyon 563 bin ton olan çiğ süt üretimi 2023 yılında binde 4 oranında azalarak 21 milyon 482 bin tona düşmüştür. Bu, aynı zamanda son 6 yılın en düşük çiğ süt üretimidir. 

"SÜTE MAALİYETİN ALTINDA FİYAT VERİLMİŞTİR"

TÜİK verileri inek kesimlerinin devam ettiğini göstermektedir. Son yıllarda çiğ sütün fiyatı enflasyon artışına yol açtığı bahanesi ile baskılanmış ve süte maliyetin altında fiyat verilmiştir. Maliyetlerin artmasına karşılık çiğ süt fiyatı aynı oranda artırılmayınca üretici zarar etmekte ve ineklerini kesmek zorunda kalmaktadır.

Türkiye 2010 yılından bu yana sürekli olarak canlı hayvan ve kırmızı et ithalatı yapmaktadır. Tarım ve Orman Bakanlığı 2024 yılında 600 bin baş besilik hayvan ithalatına karar vermiş olup, Et ve Süt Kurumu tarafından Uruguay'dan yapılan ithalat devam etmektedir. Yani kırmızı et üretimi ithalat yoluyla artırılmaktadır.

Kaynak: Bursada Bugün

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.