SON DAKİKA
Hava Durumu

Dijital Dönüşümde Busiad-Tüsiad İşbirliği

BUSİAD Dijital Dönüşüm Çalışma Komitesi ve TÜSİAD SD² Dijital Platformu iş birliğinde Tekstil ve Kimya Sektöründe Teknoloji Buluşması BUSİAD Evi'nde gerçekleştirildi.

Haber Giriş Tarihi: 29.03.2024 11:10
Haber Güncellenme Tarihi: 29.03.2024 11:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursa5n1k.com
Dijital Dönüşümde Busiad-Tüsiad İşbirliği

Etkinliğin açılışında konuşan BUSİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve BUSİAD Dijital Dönüşüm Çalışma Komitesi Sorumlusu Tuncer Hatunoğlu, insanoğlunun gelişim sürecinin milattan önce 14 binli yıllardan beri sürdüğünü ve bu sürede insanoğlu kas gücünün yerine bir kuvvet bulma derdinde olduğunu söyledi. Hatunoğlu, bu serüvende 1850'li yıllarla birlikte buhar gücünün bulunmasıyla tam bir kırılma yaşandığını kaydederek, elektrik ve elektroniğin devreye girmesiyle başka bir noktaya gelindiğini ifade etti. Hatunoğlu, insanoğlunun abaküsle başlayan bir hesap yapma makinelerine de merak sardığını bugün yapay zekaya kadar gelindiğini de söyledi.

“Bugün bu iki serüven artık evleniyor. Artık dijital dönüşümden bahsediyoruz. Almanların 2011'de Hannover'de endüstri 4.0 başlamıştır demesiyle dikkatimiz bu alana çevrildi. Yeni bir dünya düzeni başladı. Veriden değer yaratıldığı, kısıtlı dünya kaynaklarını daha az tüketen ve bunu sürdürülebilir kılan bir düzene geçiyor olacağız” diyen Hatunoğlu sözlerini şöyle tamamladı:

“Bunun için çalışan çok sayıda çalışan teknoloji şirketleri ve buna ihtiyaç duyan şirketler var. Bu anlamda bu şirketleri buluşturan TÜSİAD'ı kutluyorum BUSİAD ev sahipliğinde Türkiye sanayisinin dijital dönüşümüne katkı koydukları için.”

“BAŞKA ÇIKIŞ YOLUMUZ YOK”

BUSİAD Yönetim Kurulu Üyesi ve Tekstil Komitesi Sorumlusu Haluk Parlamış ise “Yüksek enflasyonist ortam, tekstilde ve özellikle emek yoğun olan hazır giyimde, rekabet gücümüzü azalttı. Rekabet gücümüzü arttırabilmek için bizlerin dijital dönüşüme hızla adapte olmak zorundayız. Burdan çıkış yolumuz olmadığı aşikar. Döviz kurunun artmasını bekleyerek tekstil sektörünün ayakta tutmak hayalcilik olacak. Avrupa'nın tamamı 2024 ve 2025'i dijital dönüşüm yılı kabul ederek KOBİ'lere destek oluyorlar. Bizler de sürdürülebilirlik, dijital dönüşüm ve Avrupa Yeşil Mutabakatını sürekli işliyoruz. TÜSİAD'a da bu çalışma için teşekkür ediyoruz” dedi.

TÜSİAD SD² Görev Gücü Başkanı Onur Eren ise BUSİAD'a teşekkür ederek, katılımın yüksekliğinden dolayı çok memnun olduklarını söyledi. Eren, SD² internet sitesinin ziyaret edilerek, daha geniş bilgi alınabileceğini kaydederek, 2 binden fazla teknoloji tedarikçisinin bulunduğu platformda, 800 kadar da kullanıcı olduğunu ve ihtiyaçları doğrultusunda platform üstünden çağrıya çıkabileceklerini ifade etti.

Açılış konuşmalarının ardından gerçekleştirilen ilk oturumda Onur Eren yönetiminde Sun Tekstil Sürdürülebilirlik Müdürü Utku Varol ile Dijitopia Kurucusu ve CEO'su Halil Aksoy'un katılımıyla düzenlenen deneyim paylaşımı oturumuna geçildi.

DENEYİM PAYLAŞIMI...

Deneyim paylaşımında konuşan Sun Tekstil Sürdürülebilirlik Müdürü Utku Varol, emek yoğun ve çok rekabetçi bir sektör olduklarını ifade ederek, "Bunlar bilinenler ama daha derinleşen yaralarımız var. Hammadde yoğun bir sektörüz ve yüzde 30-40 firelerle çalışıyoruz. Tedarik zincirinin kırılgan olduğu nadir sektörlerden biriyiz. Demirbaşların verimliliği de düşük. Bir de sürdürülebilirlik var. Bunları aşmak için ikiz dönüşümü yapmamız gerekir. Bunun için dijital dönüşümü sürdürülebilirlik ve verimlilik dönüşümünden ayrı düşünmüyoruz. İcra kurulunun altında bir IT komitesi var, ayrıca sürdürülebilirliğin altında da IT komitemiz var. SD² üzerinden 2 çağrı açtık ve 2 eşleşme yaşadık. Bizim için fark yaratan bir platform" dedi.

1 YIL GERİDEN...

Dijitopia Kurucusu ve CEO'su Halil Aksoy ise, “ölçemediğiniz hiçbir şeyi yönetemezsiniz” diyerek başladığı konuşmasında, “Varmak istediğiniz vizyona varma yolculuğunda nerede olduğunuzu gösteren bir araç dijital dönüşüm” dedi. Aksoy, SD² için yapılan geçen yılın dijital dönüşüm verilerini de paylaşırken, dünyada 2.95 iken endüstri 4.0, bizde 2.84. Bir yıl geriden takip ediyoruz dünyayı. O kadar kötü durumda değiliz. Bankacılıkta dünyanın önündeyiz” diye konuştu.

Deneyim paylaşımı oturumunun ardından 3'er dakikalık periyotlarla 35 teknoloji tedarikçisi firma sunum yaptı.

Sunumların ardından şirket temsilcileri network paylaşımı da yaptı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.