SON DAKİKA
Hava Durumu

Gayrimenkulde Fırsatlar Ülkesi : KKTC

Dünyaca ünlü Forbes dergisi tarafından “Dünyada sahil kesiminde yatırım yapılabilecek ilk ülke” olarak tanımlanan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki gayrimenkul projeleri Bursa’da düzenlenen lansmanla yatırımcılara tanıtıldı. Lansmanda, KKTC’nin gayrimenkulde fırsatlar ülkesi olduğu, dünya genelinden yaklaşık 70 ülkeden yatırımcıların ülkeye gayrimenkul yatırımı yaptığı vurgulanırken, Türkiye’deki yatırımcılara KKTC’ye yatırım çağrısı yapıldı.

Haber Giriş Tarihi: 04.06.2023 12:08
Haber Güncellenme Tarihi: 04.06.2023 12:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursa5n1k.com
Gayrimenkulde Fırsatlar Ülkesi : KKTC

Bursa’da gayrimenkul sektöründe faaliyet gösteren “Gayrimenkul Yeri” firması ile “be2 Global Investment” firması ve KKTC’deki partnerleri “CNS Investment” firması, KKTC’deki seçkin projeleri tanıtmak amacıyla bir lansman gerçekleştirdi. 

Lansmana Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekilleri Ali Mersin ile Fethi Yıldız, geçmiş dönem Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Nilüfer Belediye Başkan Vekili Engin Yener, Hasanağa OSB Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Korun, Nilüfer Belediyesi’nin KKTC’deki kardeş şehri Gazimağusa’nın Belediye Meclis üyeleri Erhun Şahali ve Hüseyin Aranır, İnşaat Müteahhitleri,  Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (İMSİAD) Başkan Vekili Kemal Bilim ile Kıbrıs’taki inşaat firmaları yetkilileri ve çok sayıda davetli katıldı.

SINIRLARI AŞAN İŞ BİRLİĞİ

Programın açılışında konuşan Gayrimenkul Yeri Kurucu ortakları Elif Canıgüleç Tekin ile Mahmut Tekin, yaptıkları konuşmada, kurdukları ortaklıklarla ve yaptıkları iş birlikleri sayesinde markalarının sınırları aştığını kaydettiler. Yatırımcılara KKTC’ye yatırım yapma çağırısında bulunan Gayrimenkul Yeri Kurucu ortakları Elif Canıgüleç Tekin ile Mahmut Tekin, KKTC’de yapılan gayrimenkul yatırımında geri dönüşümün çok kısa bir sürede gerçekleştiğinin altını çizdiler.

be2 Global Investment Kurucu Ortağı Berke Sungur da, “Başta Kıbrıs olmak üzere ABD Florida ve İngiltere Londra’da gayrimenkul yatırımları alanında faaliyet göstermek üzere kurulan genç bir şirketiz. Amacımız; Türkiye’deki gayrimenkul yatırımcılarına dünyanın çeşitli bölgelerindeki fırsatları sunmak. Deneyimli ekibimizle yurt dışı yatırımlarınızda size destek olmayı sürdüreceğiz” dedi.

Kıbrıs’ta gayrimenkul sektörünün çok canlı olduğuna ve bir çok avantaj sağladığına dikkat çeken Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde faaliyet gösteren CNS Investment kurucusu Çağla Nur Sürer ise, “Kıbrıs’a yatırım yapmanın birçok avantajı var. Uygun ödeme koşulları, dövizle kira getirisinden tutun da amortisman süresinin kısalığına kadar pek çok imkanlar barındırıyor” diye konuştu.

KARDEŞ ŞEHİR’DEN İŞ BİRLİĞİ TEKLİFLERİ

Nilüfer Belediyesi’nin KKTC’deki kardeş kenti Gazimağusa’nın Belediye Meclis Üyesi Erhun Şahali de KKTC’deki gayrimenkul yatırım imkanları hakkında bilgi verirken, “Yatırım anlamında Kıbrıs’ımız çok ciddi fırsatlar sunuyor. Özelde kentimiz Gazimağusa, bir sahil kenti. Üniversitesi, limanı ve turistik potansiyeliyle önemli fırsatlar sunuyor. Bir çok inşaat firması yatırımlarını dış pazara açıyorlar ve çok ilgi görüyor” dedi

Nilüfer Belediye Başkan Vekili Engin Yener ise  “Böyle güzel bir etkinlikte bulunmaktan çok mutluyum.  Firmalarımızın yaptığı bu güç birliğini de çok doğru buluyorum. Bu ortaklığın hayırlara vesile olmasını diliyorum” diye konuştu.

YATIRIMCILARA ÖNEMLİ FIRSATLAR…

Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekilleri Ali Mersin de şöyle konuştu:

“Bursa ile KKTC arasındaki tarihi kültürel ve ekonomik bağlar köklü ve güçlüdür. İlişkilerimiz yıllardır sürmektedir.  Bu ilişkileri daha da güçlendirmek ve karşılıklı faydaları arttırmak için büyük çaba göstermekteyiz.  Bu sebeple Kuzey Kıbrıs’taki seçkin projeleri tanıtmak çok önem taşımaktadır. KKTC son yıllarda önemli ekonomi ve turizm alanlarında gelişim kat ettiği için iş insanları ve yatırımcıları için önemli fırsatlar sunmaktadır. Bu program aracılığıyla işbirliği ile iş fırsatlarına odaklanarak Bursa ve KKTC arasında uzun vadeli ve karşılıklı fayda sağlayan ilişkilerin daha da geliştirileceğini umut ediyorum. Programı düzenleyenlere teşekkür ediyorum”

Protokol konuşmalarının ardından Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde faaliyet gösteren Cyprus Construction adına Satış Müdürü Çağlar Deniz ile Notherland adına Satış Müdürü Nima Alemohammad projelerini tanıtımlarını yaparak, ülkedeki yatırım fırsatlarını sundular.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.