SON DAKİKA
Hava Durumu

GESİAD ailesi iftarda buluştu

GESİAD Bursa Şubesi üyeleri iftar organizasyonunda bir araya geldi. Etkinlikte konuk olarak yer alan İlahiyatçı Yazar Prof. Dr. Mehmet Okuyan, Felsefeci-İlahiyatçı Prof. Dr. Caner Taslaman da merak edilenleri yanıtladı.

Haber Giriş Tarihi: 28.03.2024 00:06
Haber Güncellenme Tarihi: 28.03.2024 00:06
Kaynak: Bursada Bugün
GESİAD ailesi iftarda buluştu

Genç Sanayici İş İnsanları ve Yöneticileri Derneği Bursa Şubesi, geleneksel iftar buluşmasında bir araya geldi.

Almira Otel'de gerçekleşen buluşmaya iş dünyasının temsilcilerinin yanı sıra İlahiyatçı Yazar Prof. Dr. Mehmet Okuyan, Felsefeci-İlahiyatçı Prof. Dr. Caner Taslaman ve programcı Cansu Canan Özgen katıldı.

İftar yemeğinin ardından üyeleri ve konukları selamlayan GESİAD Bursa Şubesi Başkanı Tolga Papatya, ekonomik olarak zor bir dönemden geçildiğini ancak umudun her zaman olduğunu dile getirdi. Başkan Papatya yaptığı konuşmada, "Çalışma barışının bozulduğu, paranın değerinin kalmadığı bir zamandayız. En masum ifadeyle dile getirmek istiyorum ki bu durum artık hepimizi zorluyor. Bizler bu şartlar altında üreten, istihdam sağlayan, kıyasıya rekabetin yaşandığı dünya pazarlarında ürün ve hizmet vermeye çalışan iş insanlarıyız. Bu dönemde kör ebe gibi el yordamıyla hareket ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Cansu Canan Özgen moderatörlüğünde gerçekleşen söyleşide ise İlahiyatçı Yazar Prof. Dr. Mehmet Okuyan, Felsefeci-İlahiyatçı Prof. Dr. Caner Taslaman, merak edilenleri yanıtladı.

"ORUÇ, TAKVA SAHİBİ OLUNSUN DİYE FARZ KILINDI"

Prof. Dr. Mehmet Okuyan, Ramazan ayının önemine dikkat çektiği konuşmasında, "Oruç bir iman eylemidir. İman sadece kalbe hapsedilen bir kamufle inanç değildir. Oruç, takva sahibi olunsun diye farz kılınmış bir ibadettir. Takva sahibi olmak, duyarlılık sahibi olmak demektir, sorumluluğunu bilmek ve bunun gereğini getirmek demektir. Oruç tutan insan açlığa karşı, açlara karşı duyarlılık kazanacak, insanların birbiriyle olma duygularını geliştirecek. Şu an burada olduğumuz gibi. İnsanların sadece kendisinden sorumlu olmadıklarını insanların birbirlerine karşı sorumluluklarının olduğunu göstermektedir Ramazan ayı. Açlığı tanımak için oruç tutsun dediğiniz, sahurda da iftarda da bir kamyon yemek yiyor, ikindide kalkıyor. Açlığı hissettirmeyen bantlar takılıyor. Sanki Ramazan kıtlık ayıymış gibi gıdalar depolanıyor. İsraftan kaçınma, bedensel gıdayı azaltıp ruhu öne çıkarma maalesef Ramazan bittikten sonra onceki yine aynı noktaya veriliyor. Ramazan yıllık z raporudur, burada kazanılan değerler hayat standartına dönüşsün isteriz. Yardım yapılan insanlar Ramazan'da hatırlanıyor, Ramazan sonrası unutuluyor." diye konuştu.

Prof. Dr. Caner Taslaman ise, Kur'an-ı Kerim'de evrenin genişlemesinden, yakın süreçte gelişen ve dönüşen gelişmelere atıfların yapıldığına dikkati çekerek, özellikle kutsal kitabın bu noktada önemli bir yol gösterici niteliğinde olduğunu vurguladı.

Gecenin sonunda konuşmacılara plaket takdim edildi.

Kaynak: Bursada Bugün

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.