SON DAKİKA
Hava Durumu

Hasan Öztürk CHP Bursa'dan aday adayı oldu

Mestanlı Yöresi Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Hasan Öztürk, CHP Bursa İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısı ile 14 Mayıs'taki seçimler için milletvekili aday adaylığını açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 27.03.2023 17:26
Haber Güncellenme Tarihi: 27.03.2023 17:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursa5n1k.com
Hasan Öztürk CHP Bursa'dan aday adayı oldu

Mestanlı Yöresi Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Hasan ÖztürkCHP İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısı ile milletvekili aday adaylığını açıkladı. 'Balkanların Adayı' Öztürk, hayatı boyunca sosyal demokrat bir siyasi görüş ve Atatürk milliyetçiliği ile yoğrulmuş bir Türkiye sevgisiyle yetiştiğini belirterek, yıllardır çok sayıda STK bünyesinde görev aldığını belirtti. 85 milyonun farklılıkları ile bir arada olduğu, mutlu, huzurlu ve zengin bir Türkiye hayal ettiğini belirten Öztürk, "Umutlarımızın azaldığı bu dönemde Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun oluşturduğu uzlaşı kültürü umudumuz oldu" diye konuştu.

CHP BİNASI BENİM İÇİN ÖZEL ÖNEME SAHİP

Açıklamada bulunduğu CHP İl Başkanlığı Binası'nın kendisi için özel bir öneme sahip olduğunu dile getiren Hasan Öztürk, "İlk kez iş hayatına bu binada atıldım. İlk yazılım şirketini bu binanın beşinci katında kurdum. Biliyorsunuz bu bina, Kırcaali Mahallesi'nde yer alıyor. Ben de bir Kırcaalili olarak, Atatürkçü bir insan olarak burada bulunmaktan ayrıca bir mutluluk ve gurur duyuyorum" dedi.

EMEĞİN KIYMETİNİ BİLİRİM

Emeğin kıymetini, mücadelenin değerini iyi bilen biri olduğunu ifade eden Hasan Öztürk, "Toplumun dertleri ile dertlenmek, gülen bir yüz için birinin yüreğine dokunmak temel felsefemdir. 15 yıldır Balkan camiası içerisinde faaliyet gösteren, yüreği Balkanlar ve Türkiye için çarpan 'Balkan yürekli' bir Balkan Göçmeni Bursalı kardeşinizim. Adı aşk bu eziyetin diyen Bursaspor taraftarıyım" dedi.

BALKANLARDA TÜRK VE MÜSLÜMAN OLMAK ZORDUR

Balkanlarda Türk ve Müslüman olmanın mücadelesinin sürdüğünü dile getiren Öztürk, "Balkanlarda Türk ve Müslüman olmak zordur. Anadolu'dan Balkanlara geçerek orayı kendine vatan evladı fatihanlar vatanını kaybetmemek için 7'den 70'ine kadar canıyla, kanıyla savundu. Bu savunma sadece Filibe'nin Üsküp'ün Kırcaali'nin savunması değil, İstanbul'un Bursa'nın savunmasıdır. Bu bedelleri insanlarımız, atalarımız ödedi. Günümüzde göçmenlik ve muhacirlikle anlatmak istediğimiz aslında son 2 asırdır insanımızın yaşadığı dramın adıdır" ifadelerini kullandı.

BU CAMİANIN ADAYIYIM

Bursa'nın göç edenlerin başkenti olduğunu dile getiren Öztürk, "Balkanlar Bursa'dır, Bursa Balkanlardır. Bursa'daki milli değerlerin içerisinde Balkan insanı vardır. Bugün Bursa, en az %60'ının Balkan-Rumeli kökenlilerin oluşturduğu metropol bir şehirdir. Balkanların bugün güçlü Bursa'ya, güçlü Türkiye'ye çok ihtiyacı var. Ben bu bilinç ile eğitimim, deneyim ve düşüncelerim ile içinizden birisi olarak Cumhuriyet Halk Partisi'nden 28.Dönem Bursa Milletvekili Aday Adayıyım, bu camianın adayıyım" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.