SON DAKİKA
Hava Durumu

İMO Bursa Şubesi hedeflerini ve projelerini anlatıyor

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Bursa Şubesi tarafından Şube Komisyonları ile bir araya gelerek yaptıkları çalışmaları, mesleği, meslektaşlarını ve kent sorunları için hedeflerini aktardığı basın toplantısı düzenleniyor.

Haber Giriş Tarihi: 08.06.2024 10:48
Haber Güncellenme Tarihi: 08.06.2024 10:48
Kaynak: Bursada Bugün
İMO Bursa Şubesi hedeflerini ve projelerini anlatıyor

İMO Bursa Şubesi'nin Şube Komisyonları ile bir araya gelerek yaptıkları çalışmaları, mesleği, meslektaşlarını ve kent sorunları için hedeflerinin aktarıldığı basın toplantısı Ramada Otel'de gerçekleştiriliyor.

"DOĞRU OLANIN YANINDA DURMAKTAN KAÇINMAYACAĞIZ"

İMO Başkanı Serdar Atilla Erdem, "Yeri gelecek itiraz edeceğiz, yeri gelecek destek vereceğiz. Bilimin ışığında, Bursa halkının menfaatlerini önceleyerek doğru bildiğimizi söylemekten ve doğru olanın yanında durmaktan kaçınmayacağız. Ve elbette bu noktada siz değerli basın mensuplarının desteği bizim için çok önemli, bizler sesimizi sizlerin vasıtasıyla duyurabildiğimizin farkındayız" dedi. 

"BURSA MUTLAKA DİRENÇLİ ŞEHİR, TARIM, TURİZM, TARİH VE SANAYİ İLE BÜYÜYEN BİR ŞEHİR VİZYONU İLE ŞEKİLLENMELİDİR"

Erdem, "Öncelikle belirtmek isterim ki Bursa, mutlaka dirençli şehir, tarım, turizm, tarih ve sanayi ile büyüyen bir şehir vizyonu ile şekillenmelidir.

Bunlardan birini önceleyip diğerlerini geri planda kesinlikle tutmamalıyız. Bu çerçevede Ulaşım Master Planı ve Kent Anayasası şehrimizin bu dinamikleri içinde eşit derecede öncelenerek ve bir an önce hazırlanmalıdır. İşte İMO Bursa Şubesi'nde birazdan sizlere takdim edeceğim komitelerimizle oluşan bu dev kadro, kent sorunlarını, meslek ve meslektaşlarımızın problemlerini bilmekte, hem meslek hem de meslektaşlarımızın ve de kentimizin sorunlarına bu vizyoner yaklaşımla çözüm önerileri üretmek adına bir araya gelmiştir. En kısa zamanda komitelerimiz çalışmalarını tamamlayacak ve İMO Bursa olarak görüş ve çözüm önerilerimizi sizlerle paylaşacağız" açıklamalarında bulundu. 

İMO Başkanı Serdar Atilla Erdem, "'Bursa Kent Anayasası' olarak düzenlenecek 1/100.000 Çevre Düzeni Planı çerçevesinde bu kentin sakinleri ve sahipleri olarak bizler Bursa adına şu sorulara cevap aramalıyız: 

Planlı ama doğal kaynakları kontrolsüz bir şekilde tükenen, üreten ama doğa ve  tarım alanları yok olan, istihdam sağlayan ama ulaşım problemleri bitmeyen tamamı ile bir sanayi şehri mi?

Koruma Kullanma dengesini gözeten sahip olduğu potansiyelleri, geleceği ve dünyanın gelişimini de düşünerek öncelik sırasına göre değerlendirip sonradan pişman olmayacak tercihler yapan bir şehir mi olacaktır?

"GEREKEN MÜCADELEYİ SONUNA KADAR SÜRDÜRECEĞİZ"

Erdem, "Bu sebeple 'Ben yaptım oldu'larla Bursamıza dışarıdan yapılacak her türlü müdahaleye sessiz kalmayacak, bununla gereken mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceğiz. Ve tekrar diyoruz ki 'Bursa şeffaf bir şekilde Büyükşehir Belediyemizin önderliğinde ilgili tüm ilçe belediyelerinin, devlet kurumlarının içinde olduğu tüm üniversitelerimizin, meslek odalarının aynı masada toplanıp ortak akılla Bursa vizyonunun belirleneceği Kent Anayasamız acilen hazırlanmalı ve 'Ben yaptım oldu'lara asla müsaade edilmemelidir" ifadelerini kullandı. 

"ÇÖZÜM ÜRETMEYE GAYRET EDECEĞİZ"

Mesleğin ve meslektaşlarının sorunlarından bahseden Erdem, "Zamanı ve yeri geldikçe bunları sizlerle ve sizlerin vasıtasıyla kamuoyu ile paylaşarak çözüm üretmeye gayret edeceğiz. Bugün TMMOB bünyesinde yaklaşık 170 bin inşaat mühendisi bulunmaktadır. Tıpkı geçtiğimiz günlerde İstanbul'da yaşanan ve durduk yerde kendi kendine yıkılan bina vakasında olduğu gibi insan hayatını doğrudan ilgilendiren olumsuzlukların yaşanmaması için mühendislik biliminin ne kadar önemli olduğunu sizlere hatırlatmak istiyorum. Doğrudan insan hayatı ve ardından yaşam kalitesi ve konforu için son derece önemli olan mesleğimizi layıkıyla yerine getirebilmek için üyelerimizin mesleki, kişisel ve ekonomik gelişimine katkı koyabilmek için tüm gücümüzle çalışacağımızı bilmenizi istiyoruz" şeklinde açıkladı.

Kaynak: Bursada Bugün

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.