SON DAKİKA
Hava Durumu

İMO Bursa Şubesi'nden birlik ve dayanışma gecesi!

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi tarafından düzenlenen Geleneksel Dayanışma Gecesi, yoğun katılımla gerçekleştirildi. Geceye, Bursa protokolü, akademik oda temsilcileri, üniversiteler, sivil toplum kuruluşları, meslektaşlar ve basın mensupları katıldı.

Haber Giriş Tarihi: 19.12.2025 21:23
Haber Güncellenme Tarihi: 19.12.2025 21:25
Kaynak: Bursada Bugün
İMO Bursa Şubesi'nden birlik ve dayanışma gecesi!

BUSE ATEŞ / BURSADA BUGÜN

Gecede konuşan İMO Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Atilla Erdem, İnşaat Mühendisleri Odası'nın 1954 yılında kurulduğunu hatırlatarak, bu yıl 71'inci kuruluş yıl dönümünün kutlandığını ifade etti. Erdem, 200 bine yaklaşan üye sayısıyla İMO'nun Türkiye'nin en büyük meslek odalarından biri haline geldiğini, Bursa Şubesi'nin ise 1988 yılından bu yana kent ve meslek gündemine önemli katkılar sunduğunu söyledi.

"MESLEĞİMİZ HATA KABUL ETMEZ"

Konuşmasında inşaat mühendisliğinin hata kabul etmeyen, insan hayatıyla birebir ilişkili bir meslek olduğunu vurgulayan Erdem, yaşanan depremlerin mesleğin önemini bir kez daha ortaya koyduğunu belirtti. Erdem, mesleğin etik değerlerinin korunmasının, genç mühendislerin iyi yetiştirilmesinin ve meslek içi eğitimin hayati öneme sahip olduğunu dile getirdi.

MESLEK KANUNU VE TMMOB YASASI VURGUSU

Erdem ayrıca Meslek Kanunu ile TMMOB Yasası'nın günümüz koşullarına uygun şekilde güncellenmesi gerektiğini ifade etti. SGK ile geçmişte imzalanan ancak daha sonra iptal edilen protokolün yeniden yürürlüğe alınmasının önemine dikkat çeken Erdem, genç meslektaşların asgari ücret güvencesiyle istihdam edilmesinin zorunlu hale getirilmesi gerektiğini söyledi. Bursa'da düzenlenen İnşaat Mühendisliği Çalıştayı'nda mesleğin sorunları ve çözüm önerilerinin kapsamlı şekilde ele alındığını da hatırlattı.

BOZBEY: "MÜHENDİSLİK, BU KENTİN VE ÜLKENİN TEMEL TAŞIDIR"

Gecede söz alan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, inşaat mühendisliğinin kentlerin güvenli ve yaşanabilir olması açısından kritik bir rol üstlendiğini ifade etti. Bozbey, 1999 yılından bu yana mühendislik alanındaki gelişim trendinin yükselişini sürdürmesinin herkes açısından önemli olduğunu dile getirdi.

"GENÇ MÜHENDİSLER İÇİN ÇÖZÜMLER BULUNACAK"

Yeni mezun mühendislerin iş bulma sürecinde yaşadığı sorunlara da değinen Bozbey, bu problemlerin geçmişte daha erken çözülebileceğini ancak bundan sonraki süreçte mutlaka çözüm yollarının bulunacağına inandığını söyledi. Bozbey, "Bu kentte ve bu ülkede insanların huzurla, güvenle ve mutlulukla yaşayabileceği projeleri hayata geçiren, teknik sorumluluk üstlenen tüm mühendisleri, başta inşaat mühendisleri olmak üzere yürekten kutluyorum" dedi.

Konuşmasının devamında meslekte uzun yıllarını tamamlayan mühendisleri tebrik eden Bozbey, plaket törenine de değinerek, "Altmış yılını, elli yılını, kırk yılını ve yirmi beş yılını mesleğe vermiş tüm meslektaşlarımızı gönülden alkışlıyorum" ifadelerini kullandı.

Salonda oluşan samimi atmosfere de dikkat çeken Bozbey, dostları ve meslektaşlarıyla bir arada olmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirtti. Programın ilerleyen bölümlerinde katılması gereken başka programları bulunduğunu ifade eden Bozbey, geceden erken ayrılmak zorunda kaldığı için katılımcılardan özür diledi.

Bozbey ayrıca, Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak yalnızca İnşaat Mühendisleri Odası ile değil, tüm akademik odalarla birlikte kentin sorunlarına çözüm üretmeye devam edeceklerini vurgulayarak, İMO Bursa Şubesi Başkanı ve yönetimine katkılarından dolayı teşekkür etti.

MESLEKTE YILLARINI DOLDURANLARA PLAKET

Gecede, meslekte 25, 40, 50, 60 ve 70 yılını dolduran inşaat mühendislerine plaket ve belgeleri takdim edilirken, Geleneksel Dayanışma Gecesi birlik ve dayanışma mesajlarıyla sona erdi.

Kaynak: Bursada Bugün

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.