SON DAKİKA
Hava Durumu

İYİ Parti Bursa İl Başkanı Hasanoğlu: Bu kadar düşük oy beklemiyorduk

Türkiye yerel seçim süreci geride bıraktı. İYİ Parti Bursa İl Başkanı Mehmet Hasanoğlu, seçim sürecine dair Bursada Bugün'e özel açıklamalarda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 03.04.2024 17:27
Haber Güncellenme Tarihi: 03.04.2024 17:27
Kaynak: Bursada Bugün
İYİ Parti Bursa İl Başkanı Hasanoğlu: Bu kadar düşük oy beklemiyorduk

Yerel seçim için saha çalışmalarına hız kesmeden devam eden partililer başkanlık için yarıştı. Bursa'da İYİ Parti'den adaylığını açıklayan isim de Selçuk Türkoğlu'ydu. Seçim sonucunu değerlendiren İYİ Parti Bursa İl Başkanı Mehmet Hasanoğlu, Bursada Bugün'e özel açıklamalarda bulundu.

İlk olarak sözlerine partileri açısından seçim sürecinin yoğun ve iyi olduğunu söyleyerek başlayan Hasanoğlu, sonuçların istedikleri gibi olmadığını dile getirdi.

"BU KADAR DÜŞÜK OY BEKLEMİYORDUK"

Seçim süreci boyunca büyükşehir adaylığında çok fazla iddiaları olmadığının ve bu durumu en başından beri söylediğinin altığını çizen Hasanoğlu, "Maalesef yerel seçimler ikili yarışlı seçim süreci olarak devam ettiği için zaten tablo ortadaydı ama bu kadar düşük oy beklemiyorduk. Partimizin oyunu korumayı bekliyorduk o olmadı" ifadelerini kullandı.

"AYNI OY PUSULASINDA 955 TANE İYİ PARTİ VE CHP MÜHRÜ VAR"

Bursa'da 6 tane ilçede iddialı olduklarını ve 2 tanesini aldıklarını söyleyen Hasanoğlu, "Diğer 2 ilçemizde de kazandığımız halde kaybettik. Neden bunu söylüyorum? Orhaneli'nde biz, 387 oy ile seçimi kaybettik. Orhaneli ilçe belediye başkanlığında 1176 tane geçersiz oy var. Bu geçersiz oyların 950 tanesi çift mühür ve çift imzadan dolayı yani vatandaş orada özellikle kırsal kesimdeki seçmenlerimiz olayı çözememişler. Büyükşehir'de Cumhuriyet Halk Partisi'ne, ilçe belediyesinde İYİ Parti'ye oy vereceğiz diye aynı oy pusulasında 955 tane İYİ Parti ve CHP mührü var. Keles'te de aynı şey olmuş. 687 oyla seçimi kaybettik. 872 tane bu şekilde çift imzalı oy pusulası var. Normalde orada kazandığımız seçimleri maalesef vatandaşın bilinçli oy kullanamamasından dolayı kaybettik" şeklinde konuştu.

"İDDİALI OLDUĞUMUZ İLÇELERDE POZİTİF BİR AYRIMCILIK YAPTIK"

Son olarak Yenişehir ve Karacabey'de kazandıkları seçim hakkında da konuşan Hasanoğlu, "İznik adayımız yüzde 18 oy aldı ama biz İznik'te çok net bir şekilde bir algıya kaybettik. Son 2-3 günde sadece parayla yapılmış anketlerle bizim seçmenimiz yanılgıya düştü yoksa bizim İznik'te de alma durumumuz çok yüksekti. Bu iddialı olduğumuz ilçelerde pozitif bir ayrımcılık yaptık. Orada çalışmalarımıza hem teşkilatımızla hem adaylarımızla çok daha fazla yöneldik ve Karacabey ile Yenişehir'de bu başarıyı elde ettik" dedi.

Kaynak: Bursada Bugün

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.