SON DAKİKA
Hava Durumu

İYİ Parti'nin Bursa Osmangazi Kongresi'nde coşku tavanda!

İYİ Parti'nin Bursa Osmangazi'de geçekleşen 3'cü olağan İlçe Kongresi'nde coşku tavanda.

Haber Giriş Tarihi: 04.12.2022 17:24
Haber Güncellenme Tarihi: 04.12.2022 17:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursa5n1k.com
İYİ Parti'nin Bursa Osmangazi Kongresi'nde coşku tavanda!

 İYİ Parti 3'cü olağan İlçe Kongresi'nde tek listede Erkan Zorba başkanlık için 643 delegenin teveccühü için çıkıyor.

Divan Heyetine Dursun Çolak başkanlık ederken katip üyeliklerini Behtiye Elsavaş, Makbule Ersu, Mehmet Koçer, Fehim Çaptk oluştu. Kongreye TBMM Grup Başkanı Prof Dr İsmail Tatlıoğlu, İl Başkanı Selçuk Türkoğlu, GİK ve MDK Üyeleri, ilçe başkanları, belediye meclis üyeleri ve partililer katılım sağladı.

Mali ve Faaliyet Raporu onaylandıktan sonra siyasi konuşma yapan Tatlıoğlu; "Genel Başkanımız sayın Meral Akşener'in anlık bir randevu nedeniyle bu akşam saat 19'da Ankara'da olacağım için sizlerle erken buluşmak durumunda kaldım. 2023 seçimlerinde bir değişim umudu taşıyorsan bunu İYİ Parti'ye borçlusun. Olağanüstü bir dönemde bir avuç insanla başlayan partimizin bugün vatandaşın teveccühü ile yükselen grafiğini iktidara taşımaya varmısın. Şahsi hırslarımızla hareket etmemeliyiz. Çarşamba günü Akşener'in sözlerinin kodlarını iyi okunmalıdır. 26 bin üyesi olan partimizde hiç kimse "Tatlıoğlu'nun arkasından konuştu" hükmünü damgalayamaz! İktidar ilk kurulduğunda 4 televizyonda canlı yayın imkanı verilirken Akşener'in resmini anca 5 ay sonra kibrit kutusu kadar bir yerde yayınladı. Basına İktidara verdikleri imkanların yarısı verilseydi şimdi iktidarda olacaktık. Demokrasiyi siyaseti hastanelik edilirken Ak Parti gelinen noktada bunu yoğun bakıma sürükledi. Hiçbir arkadaşımız parti şemsiyesi dışına çıkartılmacak. 17 ilçemizde nüfusun yüzde 1'ini üyelik kazandırmak hedefimiz olmalı. Yeni kurulan partiler bizim açtığımız kritik eşiği görüp siyasi yollarına çıktılar. Bizim mücadelemiz bir parti devletine karşıdır. Bir başarı sonrası yeniden bir ilçe başkanlığı ve il başkanlığına talip olmak çok zordur. Tüm baskılara ceberrut yaklaşıma rağmen Türkiye yi kurtarmak zorundayız. Kıyamette "Ya Rabbim ben eve dönmedim. Türkiye yi bu handikaptan çıkarmak için..." demek için sayın Akşener'in arkasından giden insanlarız. 3-4 ay sonra Türkiye değişecek. Gençler yurt dışındaki kardeşlerine yazacak "değiştik" diyecekler. Biz bunun için siyasettyiz" dedi. 

Kongrede konuşan Mevcut başkan Mehmet Hasanoğlu "Hiçbir göreve talip olmayacağım' sözleri büyük alkış aldı. Hasanoğlu konuşmasına şöyle devam etti;

"Sizlere sunulan çalışmalarımız dışında bir çok fark yaratan proje ve çalışmalar ile Osmangazi ve Bursa'da partimizi 1. Parti yapmak için ekip arkadaşlarımız ile bir çok ilkler yaratmışız. Bu gurur bana ve ekip arkadaşlarıma fazlası ile yeter.

Bunların yanında bir ilçe teşkilatının asli 2 görevi var saygıdeğer cesurlar hareketi mensupları. Bunlardan birincisi partisinin gücünü artırmak için üye sayısını artırmaya yönelik çalışmalar yapmak ki Osmangazi olarak bunun da gururunu yaşıyoruz. Bugün itibari ile Bursa'daki 25 bin 500 üyenin 6100 tanesi Osmangazi'nin üyesi. Osmangazi olarak şu an Türkiye genelinde İYİ Parti teşkilatları arasında en çok üyesi olan 7 veya 8. İlçe sıralamasındayız. Fakat göz ardı edilmemesi gereken çok önemli bir detayı da sizlerle paylaşmak isterim. Bizden daha fazla üyesi olan ilçe teşkilatlarımızın tamamında ya büyükşehir veya ilçe belediye başkanlığı millet ittifakı belediyelerinde. Bilmem bir partinin üye sayını artırmada yerel yönetimlerinin gücünü sizlere hatırlatmama gerek var mı. Bu açıdan da ben ekip arkadaşlarımı bu güne kadar yaptıkları çalışmalar ve katkıları için huzurunuzda alkışlıyorum. İYİ ki varlar ve İYİ ki onlarla Osmangazi'de yollarımız İYİ lik hareketinde kesişmiş.

Bunun için de Osmangazi İlçe Başkanlığı olarak yükümüzün ağırlığını bilerek 2021 Haziran ayından beri çalışmalarımızı yürütüyoruz.

Önümüzdeki ilk seçimde Bursa'da kurulacak 6 bin 500 civarındaki sandığın 2 bin 50'si Osmangazi'de kurulacak. 2 Bin küsür sandığa sahip çıkmak için de asil ve yedek sandık görevlileri, sandık kurulacak olan 161 okuldaki okul başkanları, kat görevlileri vesaire yani yaklaşık 4500 kişilik dev bir ekibe ihtiyaç var. Ama ne mutlu ki Osmangazi'deki ekip arkadaşlarım sadece bu kadroyu oluşturmayı bırakın oluşturulan bu kadronun yaklaşık %70'işinin seçim gününe yönelik yapılacak ve dikkat edilmesi gerekenlere yönelik eğitimlerini de tamamlayarak önümüzdeki Pazar bile yapılacak bir seçime hazır hale getirdiler. Bu sebeple hiç birinizin içinde en ufak bir endişe olmasın partimiz adına namusumuz olarak sandığa atılan her bir oya sonuna kadar sahip çıkacak ve Türkiye Cumhuriyetinin 13. Cumhurbaşkanının Millet İttifakı adayının olması için ve sonrasında da yapılacak sistem değişikliği ile bir sonraki seçimde Türkiye Cumhuriyetinin kurtarıcı başbakanın sayın Meral Akşener olması için Osmangazi İlçe Teşkilatı her bir birimi ile sonuna kadar hazır ve çalışmaya devam etmektedir.

Evet ben 5 yılın sonunda kurucusu olduğum Osmangazi İlçe Başkanlığındaki Başkanlık görevimi bugün burada sonlandırırken tüm bu yapılanların gururu ve mutluluğu ile görevimi delegenin teveccühü ile seçilecek yeni ekibe huzurla devredeceğim. Şunu da açık yüreklilik ile huzurunuzda beyan ederim ki benim bundan sonraki süreçle alakalı herhangi bir koltuk planlamam veya hedefim de yok. Partinin kuruluşunda olduğu gibi bugün de teşkilat bana ne emrederse onu yapacağım.

Koltuk ile ilgili bir derdim olmadığından bende sayın Fakıbaba gibi Milliyetçi Hareket Partisi oyları ile seçildiğim meclis üyesi koltuğunu önümde 3 yıl görev yapma sürem olmasına rağmen sadece patiden değil meclis üyeliğinden de istifa ederek bıraktım.

Tek derdimiz var oda ülkemizin kurtuluş reçetesi olan Güçlendirilmiş Parlamenter Sisteme ülkemizin bir an önce kavuşması için teşkilat mensubu olarak hizmet etmektir. Koltuk için mücadele edenlere de söyleyecek tek bir sözüm var, o gün bu gün değildir. Bugün ülkemizin kurtuluş reçetesi için birlik beraberlik içinde mücadele etme günüdür"

Türkoğlu konuşmasında, "Çok klasik olacak ama yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatı olacaktır. Allah hepinizin haspi dostlarını artırsın. Ben şu işe katılmıyorum. Yiğidin hakkını yiğide vermek lazım. Küpü dolduranlar ile boşaltanları aynı kafeye koymamak lazım. Herkesin korkudan dışarı çıkamadığı bir zamanda 13 bin üyeden 26 bine çıktık, oy oranımız yüzde 12 den 23 e çıktı ise yiğide hakkı vermek lazımdır. Yılan deliğine elini sokan sayın Hasanoğlu'na teşekkür etmek lazımdır. Kadınlarımızın emeklerini yok saymak vicdansızlık olur. Bütün kapıları gönülleri sonuna kadar açtık. Kongreler er meydanıdır, eteğinizdeki taşı burada dökün, klavyeden şöviniz davranmayın. Türkiye'ye örnek bir modeli 17 ilçe ile birlikte oluşturduk bunun keyfini çıkartın. Anadolu coğrafyasında Moğol istifasını aratan bu iktidarı 20 yıldan sonra indirmeye varsanız birlikte yürüyelim. Partiyi karşımızdaki basın küçük düşürmeye çalışmaz iken; içimizdekiler bunu yapıyorsa biz buna göz yummayacağız. Osmangazi teşkilatı elimdeki tüm kıymetli ismi aldığı için büyük bir kazık attığının farkındayım. Ne yapalım hakkımız helal olsun. 17 ilçe ile yeni hedeflere yürüyeceğiz" ifadelerini kullandı. 

Seçime tek listeden giren Erkan Zorba ise şöyle konuştu;

"Ülkemizin umudu Genel Başkanımız Meral Akşener ile birlikte 5 yıl önce çıktığımız yolda, tüm engelleri birlikte aştık. Her birinizin, asla inkar edemeyeceğim emeklerinizi, gayretlerinizi çok iyi biliyorum.  İşinizden, aşınızdan, ailenizden maddi manevi fedakarlıklarda bulunduğunuzun en yakın şahidiyim. 

Ülkemizde bunca yoksulluk, yolsuzluk, yasaklar, işsizlik, açlık kol gezerken, bana dokunmayan yılan bin yaşasın denediniz ve her biriniz elinizi taşın altına koydunuz.
İnsanlarımız giderek yoksullaşırken, milletimiz fakru zaruret içinde çaresiz kalırken...
Hak, hukuk, adalet ortadan kalkarken...
Özgürlükler bir bir elimizden alınırken...
Ülkemiz, tek adamın insafsızlığına terk edilirken...
Sizler; 
Genel Başkanımız Meral Akşener ile birlikte yepyeni bir umudun peşinden koştunuz ve milletimizi, aydınlık yarınlara ulaştıracak medeniyet yolunun  taşlarını döşeyen cesur yürekler oldunuz.

Bu zorlu mücadelede yanımızda olacak, bizleri yüreklendirecek, bana ve ekip arkadaşlarıma sahip çıkacağına inandığım tüm değerli dostlarım; 
Osmangazi zorda,
Bursa zorda,
Türkiye zorda...
İşte o nedenle bilesiniz ki;
Sefayı değil, cefayı paylaşmaya geliyoruz.

Osmangazi'de çalınmadık kapı, girilmedik ev, kahvehane ve iş yeri bırakmamak için geliyoruz.

Dost da düşman da bilsin ki; Bu harami iktidarı, bu zalim, bu ceberut yöneticileri layık oldukları yere göndermeden de bizlere dur durak olmayacak. 
Zor günler kahramanlarını yaratır derler.
Osmangazi'nin de kahramanları sizlersiniz.

Önce genel seçimde, hemen ardından da yerel seçimlerde Osmangazi farkını göstermeye hazır mıyız?

İlçe sınırlarımız içindeki Tophane burçlarına İYİ Parti bayrağını dalgalandırmaya hazır mısınız?

Tarihi Hisar Mahallesi girişindeki fetih kapısında, günü geldiğinde Cesurların Zafer Pozunu vermeye hazır mısınız?"

KAYNAK/BURSADA BUGÜN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.