SON DAKİKA
Hava Durumu

Katı atık bedeli davasında karar çıktı!

Bursa 2. İdare Mahkemesi, Mudanya Belediyesi’nin açmış olduğu dava sonucunda Büyükşehir Belediyesi’nin “katı atık bedellerinin alınmaması” ile ilgili meclis kararını hukuka aykırı bularak, iptal etti. Mahkeme, katı atık bedelinin alınmasına hükmetti. Katı atık bedeli yeniden BUSKİ tarafından alınarak, ilçe belediyelerine aktarılacak.

Haber Giriş Tarihi: 30.01.2023 11:45
Haber Güncellenme Tarihi: 30.01.2023 11:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursa5n1k.com
Katı atık bedeli davasında karar çıktı!

Büyükşehir Belediyesi, fahiş su faturalarını gerekçe göstererek katı atık bedelinin tahsili konusunda mevzuata aykırı şekilde meclis kararı alırken, Mudanya Belediyesi söz konusu kararı yargıya taşıdı. Bursa Büyükşehir Belediye meclisinin katı atık bedellerinin su faturalarından tahsil edilme yetkisini ilçe belediyelerine devretme kararı, hukuka aykırı bulundu.

Bursa 1. İdare Mahkemesi’nin “katı atık ücretlerinin ilçe belediyeleri yerine su faturaları üzerinden ödenmeye devam edilmesi” kararına rağmen, gereğini yapmayan Büyükşehir Belediyesi hakkında ikinci bir dava açan Mudanya Belediyesi, yine haklı çıktı. Bursa 2. İdare MahkemesiMudanya Belediyesi’nin açmış olduğu dava sonucunda Büyükşehir Belediyesi’nin “katı atık bedellerinin alınmaması” ile  ilgili meclis kararını hukuka aykırı bularak, iptal etti.

SU BİRİM FİYATI DÜŞÜRÜLSÜN

Her abone için katı atık bedelinin sabit olduğunu, BUSKİ’nin ilçe belediyelerine aktarması gereken katı atık bedelini almayarak kamu zararına neden olduğunu kaydeden Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, “Katı atık bedelleri yüzünden yüksek su faturası geliyormuş gibi yansıtılarak, Büyükşehir Belediyesi tarafından kanun hükümleri ve yargı kararının uygulanmadığı ortaya çıkmıştır. Her bir abone için katı atık bedeli belliyken, su kullanım birim bedeli düşürülmeyerek, Bursalılar yine yüksek su faturası ödemek zorunda bırakılıyor. Kanuna göre ilçe belediyelerinin katı atık bedellerini alması gerekiyor. Büyükşehir Belediyesi vatandaş az su faturası ödesin diye meclis kararı alacaksa, su birim bedellerini düşürmeli. Kamunun ve Mudanyalıların hakkını korumak üzere sürdürdüğümüz bir davamızdan daha haklı çıktık” ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.