SON DAKİKA
Hava Durumu

Müsiad Bursa Şubesi’nin 22. Olağan Genel Kurulu Yapıldı

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Bursa Şubesi’nin, Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezi’nde yapılan 22’nci Olağan Genel Kurulu’nda Nihat Alpay başkanlık görevini Alparslan Şenocak’a devretti.

Haber Giriş Tarihi: 17.01.2023 10:32
Haber Güncellenme Tarihi: 17.01.2023 10:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursa5n1k.com
Müsiad Bursa Şubesi’nin 22. Olağan Genel Kurulu Yapıldı

Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Yıldırım Bayezid Salonu'nda gerçekleştirilen MÜSİAD Bursa Şubesi'nin 22. Olağan Genel Kurulu'nda;  Bursa Valisi Yakup Canbolat, MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı, AK Parti Bursa Milletvekilleri Mustafa Esgin ile Refik Özen, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, BTSO Başkanı İbrahim Burkay, AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan, Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, MÜSİAD Genel Merkez Yönetim Kurulu üyeleri, MÜSİAD şube başkanları, kamu kurumları temsilcileri, STK başkanları ve çok sayıda MÜSİAD üyesi hazır bulundu. 

“YÜKSEK ENFLASYON HALEN DÜNYANIN EN ÖNEMLİ GÜNDEMİ”

Genel Kurul’un açılışında Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından, MÜSİAD Genel Merkez sinevizyon filmi ile MÜSİAD Bursa Şubesi’nin faaliyet filmi izlendi. 

Genel Kurul’un açılış konuşmasını yapan MÜSİAD Başkanı Nihat Alpay, başkanlığı döneminde yapılan çalışmaları özetledi. 

Konuşmasında dünyadaki son gelişmeleri de değerlendiren Alpay, “İnsanlık belki son 100 yıldır iktisadi, sosyal ve sağlık bakımından tecrübe etmediği bir zaman dilimi yaşadı. Sağlıkla ilgili endişeler azalıp her şey normale dönecek derken, bu defa başta lojistik, ana hammaddeler ve enerji olmak üzere, tedarikteki zorluklar, arz problemi, aşırı yüksek fiyatlar, etkileri günümüzde de devam eden bir durumla bizi karşı karşıya getirdi. Halen istisnasız bütün ülkelerin mücadele etmek zorunda kaldığı yüksek enflasyon dünyanın en önemli gündemi.Bu problemi aşmak ve hayat pahalılığını önlemek için sürekli yeni modeller ve teşvikler uygulanmaktadır. Kuzeyimizdeki iki komşu ülke Rusya-Ukrayna savaşı 1 yılını doldurdu. Özellikle KOBİ'lerimizin ihracat pazarı olan bu iki ülke arasındaki kriz, problemleri daha çetrefilli hale getirdi” dedi.

“SALGIN HASTALIK FAALİYETLERİMİZİ ETKİLEDİ”

Dünyayı etkisi altına alan pandemi ve bozulan ekonomik dengelerin faaliyetleri de etkilediğini belirten Başkan Alpay, savunma sanayiinde ard arda gelen yeni ürünleri ve Bursa’da üretilen elektrikli otomobil TOGG’u bağımsızlığın sembollerini oluşturan çalışmalar olarak gördüklerini ifade etti. 

Alpay şöyle konuştu:

“Ülkemizde aynı dönemde başta sağlık ve ekonomi olmak üzere farklı alanlarda yapılan çalışmalar ve alınan tedbirlerle hasarın en az şekilde atlatılması sağlanmıştır. Hali hazırda enerji fiyatlarının yüksekliği, ihracat pazarlarındaki durgunluk ve jeopolitik konumumuzdan kaynaklanan zorluklara rağmen Cumhurbaşkanımızın liderliğinde içerde ve özellikle dış diplomaside başarılı çalışmalar yapılmaktadır. Özellikle doğal kaynakların keşfi ve üretimi, savunma sanayiinde ard arda gelen yeni ürünler ve elbette Bursa'mızda üretilen elektrikli otomobil TOGG ve benzerleri ülkece gururumuz oldu. Bütün bu çalışmalar esasen bağımsızlığımızın sembolleridir. MÜSİAD Bursa Şubemiz kuruluşundan bu yana yaklaşık 30 yıldır kurumsal kimliği ve güçlü üye yapısıyla faaliyetlerine devam etmektedir. 15 sektör kurulu ve çeşitli komisyonlarla ekonomik, gelişmeleri üyelerimizin talep ve önerilerini değerlendirip çözüm aramaya çalıştık. 2018 sonbaharındaki kur atağından sonra bozulan ekonomik dengeler, salgın hastalık ve benzer sebeplerle stabil bir duruma gelemedi maalesef. Dolayısıyla bu şartların getirdiği yoğun gündemlerle ve elbette Genel Merkezimiz ile koordineli bir şekilde faaliyetlerimize devam ettik.”

Alpay, konuşmasında görev süreci içindeki desteklerinden dolayı başta Genel Merkez olmak üzere şehir yöneticilerine ve çalışma arkadaşlarına teşekkür etti. 

“MÜSİAD HER ZAMAN MİLLİ MENFAATLERİMİZDEN YANA TAVIR ALDI”

MÜSİAD Genel Kurulu’nda bir konuşma yapan Bursa Valisi Yakup Canbolat da “MÜSİAD’ı bugüne kadar tarif ettiğimiz özelliklerden taviz vermeden her zaman milli menfaatlerimizde yana olan tavrı ile tanıdık. MÜSİAD,  sadece bölgesel değil artık bir dünya devleti olduğunu her alanda gösteren ülkemizin bu onurlu yürüyüşünde, ülkesinden yana tavır alan, milli heyecanı yüreğinde hissedenlerden oldu. 13 bini aşan üyesi ve 60 bine yakın işletmeyi temsil eden güçlü sivil toplum kuruluşu olan MÜSİAD, ülkemizin istihdamına da önemli katkılar sunmaktadır.  MÜSİAD Bursa Şubesi, 1994’ten beri başkanlarıyla birlikte hizmetlerini zirveye çıkarmak için çaba sarf etmiştir. Tüm başkanlara ve kıymetli ekiplerine gösterdiklerin fedakarlık ve gayretlerinden dolayı ilimiz adına şükranlarımızı sunuyoruz” diye konuştu.  

“TÜRKİYE YENİ BİR ŞAHLANIŞ DÖNEMİNE BAŞLAYACAK”

MÜSİAD Bursa Şubesi'nin 22. Olağan Genel Kurulu'nda konuşan MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı ise, Türkiye'nin birçok alanda çok hızlı gelişmeler gösterdiğini dile getirerek "2023 yılında Türkiye'nin önemli kavşak noktaları var. Bu kavşak noktalarını hep birlikte sorunsuz bir şekilde geçerek Cumhuriyetimizin 100'üncü yılında Türkiye Yüzyılı'nın hemen başında yeni bir şahlanış dönemine başlayacağımıza yürekten inanıyorum" dedi.

BURSA İHRACATI VURGUSU 

Küresel ölçekte toplam 165 şube ve irtibat noktasına ulaşan MÜSİAD'ın 13 binin üzerinde üyesi, 60 bine yakın firmasıyla Türkiye ekonomisine katma değer sağladığının altını çizen Başkan Mahmut Asmalı,  Bursa’nın İstanbul ve Kocaeli'den sonra en çok ihracat yapan üçüncü şehir olduğunu vurguladı.

 

Başkan Asmalı sözlerinin devamında ise  “Ülke ve bölge ekonomisinin gelişmesine, ihracat yönüyle döviz girdisi sağlanmasına ve sanayi altyapısının güçlenmesine sağladığı katkılarla Bursa, gelişmiş imalat sanayii ve ticareti sayesinde küresel bir çekim merkezi konumundadır. Bursa, ekonomik açıdan büyük bir dinamizm sergilemektedir. Sanayi sektöründe ciddi bir söz sahibi olan Bursa’nın ihracatı, önceki yıla göre %6,1 artış kaydederek toplam 16,2 milyar dolarla güçlü bir performans ortaya koymuştur. Başarılarından dolayı Bursalı iş insanlarımızı gönülden kutluyor başarılarının devamını diliyorum” dedi. 

“BURSA, TİCARETİN KİTABININ YAZILDIĞI BİR ŞEHİRDİR”

“Türkiye yüzyılına en büyük katkıyı sağlayacak olan şehir Bursa'dır” diyen AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Esgin ise şu ifadeleri kullandı : 

"Önümüzdeki Türkiye yüzyılına en büyük katkıyı sağlayacak olan Bursa'mız, iddia ve tevazuunun şehridir. Ekonominin, sanayinin, turizmin, tarımın şehridir. Türkiye yüzyılına en büyük katkıyı sağlayacak olan şehirdir Bursa. 500 sene önce ticaretin kitabının yazıldığı bir şehirdir Bursa.  Koza Han’ı düşünün, burada ticaretin sadece para kazanmak olmadığını, Ahi Evran geleneğinin ne anlama geldiğini, erdemin ticaretle beraber olduğunda nasıl sonuçlar doğurduğunu ortaya koyan bir şehirdir. Bu sürece katkı koyan siz değerli MÜSİAD üyelerine teşekkür ediyorum.” 

“ÖNÜMÜZDE ÇOK GÜZEL FIRSATLARIMIZ VAR”

Genel Kurul’da söz alan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da  "MÜSİAD camiasının içindeki bireyler bir yandan en doğru şekilde ticaretini yaparken, kendilerini sürekli geliştiriyor ve çağın gerekliliklerine hazırlanıyorlar. Bunları yaparken öz değerlerini yitirmeden, milli ve manevi hassasiyetlerini ortaya koyarak hayırlı hasenatlarıyla her zaman farkındalık oluşturuyorlar. Önümüzdeki yüzyılın Türkiye'nin yüzyılı olacağı inancındayım. Önümüzde çok güzel fırsatlarımız var. Bize düşen çalışmak ve daha çok çalışmak. Bu duygu ve düşüncelerle MÜSİAD'ın genel kurulunun hayırlara vesile olmasını dilerim” ifadelerini kullandı.

“DÜNYADAKİ PARADİGMA DEĞİŞİMİNİ İYİ OKUMAK LAZIM”

Dünyadaki değişime işaret eden BTSO Başkanı İbrahim Burkay ise “Türkiye’nin yüzyılında dünyadaki değişimleri iyi okumak lazım. Son 3 yılda gördüğümüz krizler aslında dünyadaki bir paradigma değişikliğinin sinyalleri ve hareketliliğidir. Önümüzdeki 20 yılı, 30 yılı şekillendirecek büyük bir değişimin içerisindeyiz. Bu değişimi de en iyi okuyacak olan grupların başında da MÜSİAD geliyor. Bize yakın olan gönül bağımız olan coğrafyalar çok öne çıkacak. Bu nedenle değişimi iyi okumak lazım. Dünyadaki bu değişimin gerekliliklerini karşılayacak projeleri hayat geçirmek lazım. Bunu yaparken de STK’larımızla, ki başta MÜSİAD olmak üzere çok yoğun çalışmalar geçirdik. MÜSİAD ailesi her projemizde en büyük destekçimiz olarak yanımızda yer aldı” şeklinde konuştu. 

Yapılan konuşmaların ardından Divan Heyeti oluşturuldu. Mehmet Burkay Divan Başkanlığına, Alaattin Dağlı Divan Başkan Yardımcılığına, Mustafa Çetin de divan kâtipliğine seçildi.

Genel kurul maddelerinden sonra seçimlere geçildi. Tek liste ile gidilen seçimde Alparslan Şenocak, oy birliği ile MÜSİAD Bursa Şubesi’nin yeni başkanı oldu. 

“MÜSİAD DEVLETİNİN VE MİLLETİNİN YANINDA YER ALMAYA DEVAM EDİYOR”

Seçimin ardından bir teşekkür konuşması yapan Alparslan Şenocak, “Yenilik, dijitalleşme, ve inovasyon gibi kavramların artık hayatımızı belirlediği bir dönemde iş dünyamıza liderlik eden MÜSİAD gibi kurumlarımıza çok önemli görevler düştüğünün bilincindeyiz. Ülkemizin küresel arenada başrolde olması için kurulduğu günden bu yana vizyoner çalışmaları ortaya koyan MÜSİAD'ımız, her bir üyesinin sağladığı katma değer ile devletinin ve milletinin yanında yer almaya devam ediyor.” 

“İSTİHDAM ODAKLI BÜYÜMEYE KATKI YAPMAYI SÜRDÜRECEĞİZ”

Türkiye Yüzyılı iddiasına yakışır şekilde üretmeye ve istihdam odaklı büyüme sürecine ellerinden gelen katkıyı koyacaklarının altını çizen Şenocak sözlerini şöyle sürdürdü; 

“Cumhuriyetimizin 100. yılında faiz, kur ve enflasyon kıskacından kurtulma adına hep birlikte mücadelemizi sürdürürken; Türkiye Yüzyılı iddiasına yakışır bir şekilde, üretim, ihracat ve istihdam odaklı büyüme sürecimizi devam ettirmek için elimizden gelen tüm katkıları koymaya hazır olduğumuzu da özellikle ifade etmek istiyorum. MÜSİAD olarak oluşturduğumuz katma değer ile ülke ekonomisinin gelişmesine yön veren bir konumdayız. Üstlenmiş olduğumuz sorumluluğun ne denli büyük olduğunun farkındayız. Değerlerimizden ve potansiyelimizden aldığımız ilham ve güçle ülkemizin ve Bursa’mızın yarınlarını birlikte inşa etmek için MÜSİAD Bursa Şubesi olarak tüm gayretimizi ortaya koyacağız. MÜSİAD; erdem, yüksek ahlak ve güven temelinde yükselen bir medeniyet davasıdır. Kapımız ve gönlümüz, ülkemiz ve milletimizin maddi ve manevi kalkınmasına isteyen herkese açıktır.”

Genel Kurul sonucunda MÜSİAD Bursa Şubesi’nin Yönetim Kurulu ve Denetleme Kurulu şu isimlerden oluştu : 

Yeni Yönetim ve Denetim Kurulu

Yönetim Kurulu Asil: Alparslan Şenocak, İbrahim Güney, Halil Atalay, Osman Yetim, Murat Eryağan, Mehmet Kaleli, Hüseyin Kul, Cemalettin Can, Mehmet Demirci, Ahmet Berber, Halil Ibrahim Biçer, Kamil Özkan, Abdul Muhsin Yaşar, İsmail Güler, Abdüssamed Kahraman

Yönetim Kurulu Yedek: Ümit Gürel, Özgür Kavaklı, Onat Ertoksöz, Yahya Çakın, Muhammed Faruk Çıbuk Mustafa Akdemir, Özer Düşünüklü, Fatih Yıldırım, Tayfun Kurdal, Yüksel Taşdemir,  Halil İbrahim Özgeriş, Ekrem Özcan, Abdülkerim Demir, Fatih Aslan, Erol Bodur

Denetleme Kurulu Asil: Yakup Kayıhan , Abdülmelik Güler, Rıdvan Güler

Denetleme Kurulu Yedek:  Erdem Bakan, Murat Toprak, Murat Kavak
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.