SON DAKİKA
Hava Durumu

Mustafa Dündar yaptıklarını anlattı

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'ın 5 yılda yaptıklarını anlattığı basın toplantısı gerçekleştirildi.

Haber Giriş Tarihi: 08.02.2024 12:39
Haber Güncellenme Tarihi: 08.02.2024 12:39
Kaynak: Bursada Bugün
Mustafa Dündar yaptıklarını anlattı

MERVE DENİZ EKİCİ - MAHMUT VURAL / BURSADA BUGÜN 

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'ın 5 yılda yaptıklarını anlattığı basın toplantısı, Mövenpick Otel Hanedan Restaurant'ta düzenlendi. 

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar konuşmasına, "Asrın felaketi diye nitelediğimiz 11 ilimizi kapsayan bir deprem yaşadık. Umarım bir daha bu büyük afetlerle imtihan edilmeyiz" sözleriyle başladı. 

"BELEDİYE OLARAK DEPREM BÖLGESİNDEYDİK"

6 Şubat depremine de değinen Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, "Belediyelerimiz etkin bir şekilde görev üstlendiler, yer aldılar. Osmangazi belediyemizin 440 çalışanı bizzat orada görev yaptı. Sabah saatlerinde arama kurtarma ekiplerimiz yola çıkıp bölgeye ulaştı. Enkaz altından insanlarımızı kurtardık. İlaçlama, temizlik çalışmalarımızı yaptık. Osmangazi Belediyesi'nin yaptığı 100 prefabrik evle orada olduk" diyerek 6 şubatta gerçekleştirdikleri çalışmaları anlattı.

"TARİHİ DOKUYU KORUYACAĞIZ" 

Tarihi dokuya önem verdiğini vurgulayan Dündar, "Sadece belediyeyle olacak iş değil. Planlı ve programlı çalışmamız süreci en güzel şekilde ilerletmemize yarıyor. Üniversitelerle, akademik kurumlarla çalışarak sur duvarlarını korumayı esas alarak üzerlerine doğal taşlarla tarihi dokuyu bozmayacağız, koruyacağız. Hanlar Bölgesi'ne baktığımızda yeni bir görüntü ve panorama ortaya çıkmış oldu. Surun orijinal yapısı korunacak" açıklamalarında bulundu. 

"OSMANGAZİ BİR ÖNCÜDÜR"

Bursa'nın tarihi bir şehir olduğunu söyleyen Dündar, "Bursa bir tarih şehridir. Tarihi dokunun ayağa kalması için Osmangazi Belediyesi bir öncüdür. Birçok tarihi eserin ayağa kalkmasına sebep olmuştur. Tarihi çalışmalar olurken modernliği koruyan bir panaromamız var biliyorsunuz. Ayrıca panaroma bir kentsel dönüşüm projesidir" diyerek kentsel dönüşümü iyi bir şekilde değerlendirdiklerini belirtti. 

"AKADEMİSYENLERLE ÇALIŞMALARIMIZI SÜRDÜRÜYORUZ"

Çevre araştırması yaparak restorasyon ve düzenleme yaptığını belirten Dündar, "Hanlar Bölgesi'nde panaromadan çıktığımızda Hisar'a kadar Osmangazi Belediyesi'nin imzası vardır. Tahtakale'yi yeniden inşa ettik. Cazibe merkezi sosyal bir alan yarattık. Hisar'la ilgili ise üniversitelerle birlikte yaptığımız iş birlikleriyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Akademisyenlerimizle çevrenin sosyal dokusunu da araştırıyoruz. Örneğin Hisar'da yaşayan ve yaşamış insanlarla konuştuk ve o çevreyi ona göre düzenledik. Oruçbey Caddesi, ArkeoPark, Sümbüllü Bahçe gibi çalışmalarımızı vatandaşlarımıza göre düzenledik" açıklamalarında bulundu. 

"ŞEHRE BÜTÜN OLARAK BAKIYORUZ"

Osmangazi Belediye Başkanı Dündar, "Kentsel dönüşümde diğer partili belediyeler 'ben daha fazla kat nasıl çıkarım' diye ticari kaygı derdinde. Biz şehre bütün olarak bakıp hareket ediyoruz. Hamitler, Güneştepe, Yunuseli, Panayır kendini yenileyen bölgeler oldu. Hamitler'de 45 bin daireye oturma izni verdik. Buradaki binaların hepsi deprem yönetmeliğine uygun yapılmıştır" diye vurguladı. 

"VATANDAŞA 'BURADA NE GÖRMEK İSTİYORSUN?' DİYE SORUYORUZ"

Sosyal ve kültürel alanlarla ilgili gerçekleştirdiği ve devam eden çalışmalarından bahseden Dündar, "Panorama, Atletizm Salonu, Osmangazi Meydanı hepsi devasa eserlerdir. Devasa bütçesi olan işlerdir. Huzurevi projemiz olacak. Orada da imkanı olan insanların daha iyi hizmet alabileceği, yaşamlarını sürdürebileceği bir sosyal tesis açıyoruz. Atletizm salonu açtık. Türkiye'nin en özel projesi. Türkiye'nin en büyük Kapalı Atletizm Salonu'nu yaptık ve bakanlığa devrettik. Çünkü Türkiye'nin en büyük eseri ise spor politikasının uygulanacağı bir yer olması. En iyi şartlarda antrenman yapıyorlar. Ardından 37 bin metre karelik Osmangazi Meydanı'mız gerçek bir kentsel dönüşümdür, eskiden göçmen pazarıydı. 2 etap halinde projeyi sürdürüyoruz. Yasal süreçler, proje süreçleri var. Şu an makyajını yapıyoruz, temizliyoruz. 31 marttan sonra 2. etaba geçeceğiz inşallah. Vatandaşlara 'burada ne görmek istiyorsunuz' diye mikrofon tuttuk. Hepsi vatandaş isteğiyle yapılmış işlerdir" belirtti. 

"TEK PROJE DÜŞÜNMÜYORUZ"

Uzun vadeli planlar düşünen Dündar, "Sadece tek proje düşünerek yapmıyoruz. Her şeyi düşünüyoruz. Ne yaparsak vatandaşa katkısı olur diye düşünüyoruz. Kısa düşünürsek, çok uzun vadeli ve yararlı bir proje olmaz. Ne kadar uzun vadeli düşünürsek o kadar yararlı ve katkı sağlayan bir proje gerçekleştirmiş oluruz" diye açıkladı. 

Mustafa Dündar son olarak, "2019 seçimleri geldi, aday yaptılar direkt Panorama'nın temelini attık. Bunların hepsi Bursa'nın kalıcı eserleri haline gelmiştir. Osmangazi Meydanı, Bursa Panoram gibi eserler, Bursa yaşadıkça yaşayacaktır. Seçimlerden sonra da dev eserler yapmaya devam edeceğiz. Osmangazi için. Saygılarımla" diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Kaynak: Bursada Bugün

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.