SON DAKİKA
Hava Durumu

Psikoterapi Alanındaki Son Gelişmeler Tartışıldı…

Türk Psikofarmakoloji Derneği tarafından düzenlenen ve organizasyonunu Burkon Turizm’in gerçekleştirdiği 13. Uluslararası Psikofarmakoloji Kongresi, 9. Uluslararası Çocuk ve Ergen Psikofarmakolojisi Sempozyumuna 6 farklı ülkeden 25 yabancı konuşmacı ve 600 bilim insanının katıldı.

Haber Giriş Tarihi: 21.11.2022 13:25
Haber Güncellenme Tarihi: 21.11.2022 13:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursa5n1k.com
Psikoterapi Alanındaki Son Gelişmeler Tartışıldı…

Türkiye'nin en önde gelen psikiyatri kongresi olarak kabul edilen 13. Uluslararası Psikofarmakoloji Kongresi ile 9. Uluslararası Çocuk ve Ergen Psikofarmakolojisi Sempozyumu hakkında değerlendirmelerde bulunan Dernek ve Kongre Başkanı Prof. Dr. Kemal Sayar, “Kanada'dan İngiltere'ye, ABD'den Avrupa'nın farklı ülkelerine kadar kendi alanında uzman bilim insanlarının katılımıyla dünya gündeminde tartışılan her şeyin bu kongrede gündeme getirdik. Psikoterapi alanındaki son gelişmelerin tartışıldığı Kongremiz ve Sempozyumumuzda sadece ilaç tedavisi değil, psikoterapi alanında son gelişmeleri yine uzmanların katılımıyla ele aldık” dedi.


Kongre Eş Başkanı Prof. Dr. Mücahit Öztürk de salgından sonra kongreyi tekrar yüz yüze düzenledikleri için heyecanlı olduklarını belirtirken, birçok üniversiteden çocuk ve erişkin alanında psikiyatrist, kongrede buluşturdukları için mutlu olduklarını söyledi.


Kongreye Hollanda’dan katılan Prof. Dr. Mihriban Heval Özgen göçmen psikolojisi ve uyuşturucu tedavisi alanında yaptığı bilimsel çalışmaları hakkında bilgi verirken, yapılan konuşmalar ve bildirilerde tüm psikiyatristlerin, farmakologların, nörologların, sinirbilim profesyonellerinin, psikologların, psikiyatri hemşirelerinin ve sosyal hizmet uzmanlarının karşılaştığı çağdaş klinik zorluklara pratik çözümler sunuldu.


13. Uluslararası Psikofarmakoloji Kongresi, 9. Uluslararası Çocuk ve Ergen Psikofarmakolojisi Sempozyumu boyunca 18 panel ve 26 konferans gerçekleştirilirken toplam 190 bildiri sunuldu, 13 workshop yapıldı.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.