SON DAKİKA
Hava Durumu

Süleyman Ayyılmaz Aday Adaylık Açıklaması Haberi!

Yıllarca emek mücadelesinin içerisinde yer alan ve 27. Dönemde Bursa 2. Bölge Milletvekili Adayı olan Süleyman Ayyılmaz, Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Başkanlığı’nda Aday Adaylığını açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 25.03.2023 19:53
Haber Güncellenme Tarihi: 25.03.2023 19:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursa5n1k.com
Süleyman Ayyılmaz Aday Adaylık Açıklaması Haberi!

Bursa’nın hem sendikal hem de emek ve demokrasi mücadelesinde yakından tanıdığı Süleyman Ayyılmaz, Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Başkanlığı’nda Milletvekili Aday Adaylığı’nı açıkladı. Bir önceki dönemde 2. Bölge 5. Sıradan aday olan Ayyılmaz’ın aday adaylık açıklamasına çok sayıda Cumhuriyet Halk Partili’nin yanı sıra dernek ve sendika temsilcileri de katıldı. Süleyman Ayyılmaz’ın aday adaylık açıklaması şöyle: “Bursa’nın demokratik kitle örgütleriyle sürekli iletişim halinde olması, bu anlamda bir koordinasyon merkezi oluşturmak için aday adayıyım.

Bursamız uzun zamandır hak ettiği değeri göremiyor. Sanayisiyle, tarımıyla ve turizmiyle ülkemiz ekonomisine büyük katkılar sağlamasına karşın, genel bütçeden olması gereken desteği alamıyor. Bursa Halkımızın ürettiği emeğin karşılığını alabilmesi için aday adayıyım.

Ülkemiz büyük bir ekonomik kriz ve buhranın içinden geçerken, ne yazık ki 11 ilimizde gerçekleşen deprem felaketi ve ardından Şanlıurfa ilimizde ki sel felaketinde, birçok yurttaşımızı kaybettik. Acımız büyük bu acımızı hiçbir zaman unutmayacağız. Dayanışma yaşatır, dayanışmayı büyüteceğiz yaralarımızı hep birlikte saracağız. Ülkemizde huzurun toplumsal barışın ve kardeşliğin yükselmesi için adayım.

Temel hak ve özgürlüklerin kazanılması için adayım.

Hakça bölüşebilmek için, hukuk için, adalet için Cumhuriyet Halk Partimizden 2. Bölge aday adayıyım.

13. Cumhurbaşkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu önderliğinde birleşe birleşe kazanacağız, bu topraklara tekrar barışı getireceğiz, ülkemizi Başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk’ten miras olan muhasır medeniyetler seviyesine tekrar çıkaracağız.

Hep birlikte başaracağız.14 Mayıs’ta Cumhuriyetimizi demokrasi ile taçlandıracak, tüm ülkemize huzur, barış ve refah getireceğiz.

15 Mayıs sabahından itibaren güzel günler göreceğiz, güneşli günler.”

ÖZ GEÇMİŞ

Ben 8 Mart 1969 tarihinde, Artvin’in Ardanuç İlçesi Aşağı Irmaklar Köyü’nde doğdum. Yüksek Öğrenimimi Eskişehir Anadolu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’nde sonlandırdım. Ayrıca Eskişehir Anadolu Üniversitesi Adalet Meslek Yüksek Okulu’ndan da mezun oldum. İş hayatıma 15 Eylül 1993 tarihinde İstanbul Defterdarlığı Mecidiyeköy Vergi Dairesi Müdürlüğü’nde başladım. 1994 yılından itibaren hem sendikal hem de emek ve demokrasi mücadelesinin hep içerisinde yer aldım. 1995 yılında tayin isteyerek Bursa Vergi Dairesi Başkanlığı (Eski Bursa Defterdarlığı), Çekirge Vergi Dairesi Müdürlüğü’ne atandım. Vatani görevimi 1996 ve 1997 yıllarında tamamlayarak görevime geri döndüm. 21 yıl Çekirge Vergi Dairesi Müdürlüğü’nde görevimi aralıksız yaptıktan sonra, 18 Nisan 2018’de istifa ederek, 27. Dönem Bursa 2. Bölge 5. sıra Milletvekili Adayı oldum. 2018 Genel Seçimlerinden sonra 1 Temmuz 2018’de tekrar görevime döndüm ve 15 Mart 2023 tarihinde emekli olana kadar çalışmaya devam ettim. 1999 yılında aynı dairede birlikte çalıştığım Gülçin Ayyılmaz ile gerçekleşen evliliğimizden 2000 doğumlu Deniz Can isimli bir oğlumuz var.

SENDİKAL SÜREÇ

1993 yılında, memuriyet görevime başladıktan sonra, Maliye Emekçilerinin 1992 yılında kurmuş oldukları Tüm Maliye Emekçileri Sendikası’na (Tüm Maliye-Sen) üye oldum. 1994 yılında Mecidiyeköy Vergi Dairesi Müdürlüğü İşyeri Temsilcisi seçilerek, aynı zamanda Genel Kurul Delegeliği’ni üstlendim. 1997 yılında Tüm Maliye Çalışanları Sendikası, Bursa Şube Yönetimine seçilerek Şube sekreterliği görevini yaptım. Aynı dönem kurucusu olduğum, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu KESK'in Genel Yönetim Kurulu (GYK) üyeliğine seçildim. 22 Haziran 1998 tarihinde Büro Emekçilerinin birleştirici gücü olan BES’i (Büro Emekçileri Sendikası) kurarak, ilk kurucular kurulunda, kurucu üye ve Tüzük Komisyonunda komisyon üyesi olarak görev aldım. 2001 yılında TBMM'den çıkan, 4688 Sayılı Kamu Çalışanları Sendikaları Yasası ile alanımızda kurulu olan, Tüm Maliye Sen, Tüm Yargı Sen, Tüm Sosyal Sen, Emek Sen ve Turizm Sen'in, BES'te birleşmesinden sonra yapılan ilk kongrede, BES Bursa Şube Yönetimine seçildim. Ardı ardına yapılan kongrelerin sonucunda, Şube Sekreterliği, Şube Örgütlenme Sekreterliği, Toplu İş Sözleşmesi ve Hukuk Sekreterliği ile Genel Merkez Genel Kurul Delegesi olarak görev yaptım. 2008 yılında ise Şube Genel Kurulunda aday olarak, BES Bursa Şube Yönetim Kurulu Üyeliği, ardından da Şube Başkanlığı’na seçildim. Yine 2008 yılından itibaren dönemsel olarak yapmak koşulu ile sekiz dönem (Yaklaşık sekiz yıl) KESK Bursa Şubeler Platformu Dönem Sözcülüğü ve Dönem Yürütmesi görevlerini yaptım.

EMEK VE DEMOKRASİ MÜCADELESİ

Sendika üyesi ve yöneticisi olarak, 20 Aralık 1993 tarihinde yapılan Kamu Çalışanları Büyük Greviyle başladığımız mücadeleye, Emek ve Demokrasi Güçlerinin almış olduğu kararlar doğrultusunda, tüm eylem ve etkinliklere katılarak, 2000 yılına kadar işyeri örgütlenmelerinde görev aldım.

2000 yılından sonra, Bursa Savaş Karşıtı Platformu ile Bursa Emek ve Demokrasi Güçleri Platformu’nun yürütmesinde yer aldım.

12 Eylül 2010 Referandumu’nda Bursa Anayasaya Hayır Platformu’nun kuruculuğunu ve sözcülüğünü yaptım. 4 Eylül 2010 tarihinde, Bursa'da Hayır Mitinginde Düzenleme Kurulu Başkanlığı görevini üstlendim. 16 Nisan 2017 tarihinde yapılan, Anayasa Referandumunda ‘Hayır’ın örgütlenmesinde ve sokak çalışmalarında aktif görevler aldım.

15 Temmuz 2016 darbe girişimi ve sonrasında 20 Temmuz 2016 tarihinde ilan edilen OHAL'le birlikte, Bursa Demokrasi Güçleri (BDG)'nin kuruluşunda yer alarak, Bursa Emek ve Demokrasi Güçleri Platformu ile BDG'nin birleştirilmesinde aktif rol oynadım. Bu süreçte Konfederasyonumuz KESK ve Bağlı Sendikamız BES'in almış olduğu bütün eylem ve etkinlikleri örgütleyerek Emek ve Demokrasi Mücadelesinin yükselmesine katkı sağladım.

Bursa'da uzun süre, 1 Mayıs Düzenleme Kurulu ve Düzenleme Kurulu Başkanlığı görevlerini yürüttüm.

2 Temmuz 1993 tarihinde, Sivas Madimak Oteli’nde yaşanan katliam ile ilgili olarak her yıl Bursa'da düzenlenen anma etkinlikleri Düzenleme Kurullarında görev alarak bu etkinliklere katıldım.

Bursa'da Cumhuriyet’in dev kuruluşları olan Merinos ve TEDAŞ ile başlayıp TEKEL ile devam eden özelleştirmelere karşı yapılan eylem ve etkinliklerin düzenlenmesinde görev alarak katılım sağladım.

Bursa Orhangazi'de bulunan CARGILL'in kurulmasına ve bugüne kadar yapılan tüm Şeker Fabrikalarının özelleştirilmelerine karşı çıkarak bu konuda yapılan tüm eylem ve etkinliklere katılım sağladım.

Artvin Cerattepe ve Bursa Nilüfer Başköy'de başlayıp son olarak Bursa Osmangazi Demirtaş'ta yapılmaya çalışılan kömürlü Termik Santrallerin tümüne karşı çıkarak, havamızın ve suyumuzun kirletilmesine ormanlarımızın ve doğamızın yok edilmesine sessiz kalmayarak bu konuda yapılan tüm eylem ve etkinliklerin düzenlenmesi, yürütülmesinde aktif görev alarak katılım sağladım.

Kısaca Bursa'da Sendikaların, Demokrasi Güçlerinin ve Bursa Toplumsal Muhalefetinin yapmış olduğu tüm eylem ve etkinliklerinde, gerek Düzenleme Kurulunda ve gerekse Düzenleme Kurulu Sözcülüklerinde aktif görevler alarak uygulanmasına katkı sağladım. Sonuç olarak bu mücadelelerin yürütülmesinde, 2000 yılından itibaren sorumluluk aldığım hiçbir eylem ve etkinliklerde hiçbir arbede yaşanmamış ve örgütlü davranış sergileyerek hiçbir katılımcının zarar görmesine müsaade edilmemiştir.

ÜYE OLDUĞU DERNEKLER

Artvin Sosyalleşme ve Yardımlaşma Derneği

Artvinliler Derneği

Artvin İl Derneği

Artvin Ardanuçlular Derneği

Artvin Şavşatlılar Derneği

Artvin Yusufelililer Derneği

Üç Irmaklar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Başkan)

Artvin ve Kafkas Dernekleri Federasyonu (Delege)

Artvin ve Kafkas Dernekleri Konfederasyonu (Delege ve Danışma Kurulu Üyeliği)

Bursa Pir Sultan Abdal Derneği

Alevi ve Kültür Dernekleri Federasyonu

Bursa Maliye Çalışanları Derneği

Bursa Maliyespor

Bursa Livanespor

Bursaspor

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.