SON DAKİKA
Hava Durumu

Sürgün edilen öğretmen açtığı davayı kazandı!

Muş Bulanık'ta Adıvar İmam Hatip Ortaokulu'ndaki hukuksuzluğu kamuoyuyla paylaştığı için öğretmenlik yaptığı okuldan sürgün edilen dönemin Tüm Öğretmenler Birliği Sendikası (TÖB-SEN) eski Muş Şube Temsilcisi Serkan Bebek, olayla ilgili açtığı davayı kazandı.

Haber Giriş Tarihi: 16.04.2024 18:00
Haber Güncellenme Tarihi: 16.04.2024 18:00
Kaynak: Bursada Bugün
Sürgün edilen öğretmen açtığı davayı kazandı!

Şu an Tüm Öğretmenler Birliği Sendikası (TÖB-SEN) Bursa Şube Temsilcisi olan Serkan Bebek, öğretmenlik yaptığı Muş Bulanık'ta Adıvar İmam Hatip Ortaokulu'ndaki hukuksuzluğu bir yıl önce kamuoyuyla paylaştığı için sürgün edilmişti. 

Sürgün edilmeden önce TÖB-SEN Muş temsilcisi olan Serkan Bebek, konuyla ilgili açıklama yapmıştı. Bebek, Bursa'ya geldikten sonra mücadelesinin peşinden gitti ve dava açmaya karar verdi. Bebek'in açtığı dava sonuçlandı ve mahkeme kararı aykırı bularak cezayı iptal etti.

Tüm Öğretmenler Birliği Sendikası (TÖB-SENBursa Şube Temsilcisi olan Serkan Bebek, kazandığı dava hakkında Bulanık İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün verdiği sürgün ve kınama cezasının haksız yere olduğunu dile getirirken bilinçli verildiğini söyledi.

Son olarak Bebek, kazandığı davanın süreci boyunca kendisini yalnız bırakmayan sendikasına ve avukatına teşekkür etti.

Kaynak: Bursada Bugün

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.