SON DAKİKA
Hava Durumu

Türkiye-Hollanda Danışma Günleri başladı

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı ve Hollanda Sigorta Kurumu, Türkiye'nin bazı illerinde ikamet eden Türk ve Hollandalı vatandaşları bilgilendirmek amacıyla, Türkiye-Hollanda Danışma Günleri düzenlendi.

Haber Giriş Tarihi: 07.05.2024 10:39
Haber Güncellenme Tarihi: 07.05.2024 10:39
Kaynak: Bursada Bugün
Türkiye-Hollanda Danışma Günleri başladı

CEREN SÜMBÜL - MERVE DENİZ EKİCİ / BURSADA BUGÜN

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı ve Hollanda Sigorta KurumuBursa, Balıkesir, Bilecik, Kocaeli, Kütahya, Sakarya ve Yalova illerinde ikamet eden Türk ve Hollandalı vatandaşları; sosyal güvenlik hakları konusunda bilgilendirmek amacıyla SGK İl Müdürlüğü'nde danışma günü gerçekleşti.

Danışma günleri, 7 Mayıs 2024 (Bugün) itibarıyla 9 Mayıs 2024 (Perşembe) tarihine kadar devam edecek. 

2009 yılından bu yana yapılan toplantının 17'ncisi bugün gerçekleşti. Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanı Dr. Raci Kaya açılış konuşması gerçekleştirdi.

Kaya, "Ülkemiz yabancı ülkelerde çalışan vatandaşlarımızın sosyal güvenlik haklarını korumak amacıyla 35 ülke ile imzalanan ikili sosyal güvenlik sözleşmelerinin tarafıdır. Türkiye Cumhuriyeti ile Hollanda Krallağı arasındaki sosyal güvenlik sözleşmesi de 5 Nisan 1966 tarihinde imzalanmıştır. İki ülke arasunsa sosyal güvenlik alanında yaklaşık 60 yıllık iletişim ve il birliği bulunmaktadır. SGK ve SBD olarak müşterek sigortalılarımıza etkin ve kaliteli bir hizmet sunmak amacıyla 15 yıldır Türkiye Hollanda Danışma Günleri düzenlemekteyiz. Danışma günleri hem Türkiye'de hem de Hollanda'da farklı bölgelerde düzenlenmektedir. Bu amaçla bu yıl Bursa İl Müdürlüğü kapsamında düzenlenen etkinlik kapsamında 3 gün boyunca hizmet verecektir. Detaylı, nitelikli rehberlik hizmeti verilmektedir ve başvuru evrakları kabul edilmektedir. Ayrıca bugün elektronik ortamda güvenli e posta yoluyla gönderilmesi için bir anlaşma imzalanacaktır. Anlaşmanın imzalanmasıyla tüm anlaşmalar elektronik ortama taşınmış olacaktır" dedi.

"ANLAŞMANIN İMZALANMASINI KUTLAMAKTAYIZ"

Konuşmanın ardından Hollanda Sigorta Kurumu (SVB) Başkanı Simon Sibma söz aldı.

Sibma, "Bu ortak danışma gününde bulunmaktan onur ve mutluluk duyuyorum. Bugün önümüzde yoğun bir günümüz var. Bu sene ayrıca 60 sene evvel işçi gününün sağlanmasına dair anlaşmasının imzalanmasını kutlamaktayız. Temennim bugün yapacağımız görüşmelerin daha kapsamlı iş birliğini oluşturmasıdır. Ayrıca bugün elektronik yolla e posta yollamak için anlaşma imzalayacağımız için çok mutluyum" şeklinde konuştu.

Kaynak: Bursada Bugün

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.