SON DAKİKA
Hava Durumu

ABD üssündeki YPG'li teröristler drone saldırısında öldü!

ABD'nin bombardımana tuttuğu İran yanlısı milislerin kamikaze silahlı insansız aracıyla gerçekleştirdiği saldırıda Amerikan üssü vuruldu.

Haber Giriş Tarihi: 05.02.2024 11:27
Haber Güncellenme Tarihi: 05.02.2024 11:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursa5n1k.com
ABD üssündeki YPG'li teröristler drone saldırısında öldü!

Milliyet'in haberine göre, ABD ve İran yanlısı milislerin Orta Doğu'daki restleşmesi tüm hızıyla devam ederken, Irak ve Suriye'deki bombardımanı bugün yeni bir misilleme izledi. Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR), Suriye-Irak sınırındaki Deyrizor bölgesindeki bir Amerikan üssüne daha İran yanlısı milislerin kamikaze drone'la saldırdığını duyurdu.

5 TERÖRİST ÖLDÜ

Saldırıda birçok ABD askerinin yaralandığını bildiren SOHR, ilerleyen dakikalarda yeni bir açıklama daha yaptı. Buna göre, kamikaze silahlı insansız hava aracıyla hedef alınan Amerikan üssünde 5 YPG'li terörist öldü. SOHR, ayrıca üsteki 20 YPG'li teröristin de yaralandığını aktardı. SOHR'un açıklamasını uluslararası haber ajansı Agence France-Presse (AFP) dünyaya 'son dakika' koduyla geçti.

Söz konusu yeni misillemeye dair henüz Washington'dan bir açıklama yok. İran ve vekil güçleri, ABD askerlerinin Irak ve Suriye'den çekilmesini istiyor. İran yanlısı milisler, 7 Ekim'den bu yana Amerikan üslerine 170'den fazla saldırı düzenledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.