SON DAKİKA
Hava Durumu

Afrika ülkesinde gizemli hastalık!

Tanzanya'da 5 kişinin ölümüne sebep olan gizemli bir hastalık ortaya çıktı. Yetkililer tarafından yapılan açıklamada söz konusu hastalığın belirtileri açıklandı.

Haber Giriş Tarihi: 17.03.2023 16:04
Haber Güncellenme Tarihi: 17.03.2023 16:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursa5n1k.com
Afrika ülkesinde gizemli hastalık!

Milliyet'in haberine göre, 63 milyon nüfuslu Afrika ülkesi Tanzanya'da yaşananlar dünyada gündem oldu. Söz konusu haberi İngiliz, ABD ve Avrupa basını ilk sayfadan okuyucularına sundu.

GARİP OLARAK TANIMLADILAR

Ülkede baş ağrısı ve ateşe neden olan gizemli bir hastalık en az beş kişinin ölümüne neden oldu. Kenya'nın hemen güneyinde bulunan Doğu Afrika ülkesinde sağlık yetkilileri, hastalığı 'garip' olarak tanımladı. Kagera bölgesinin kuzeybatısında yedi vaka bildirilmesiyle, yetkililer hastalığı teşhis etmek için bir doktor ekibi gönderdi.

Hükümetin baş tıbbi görevlisi Tumaini Nagu, hastalığın belirtilerinin ateş, baş ağrısı, yorgunluk ve burun kanaması olduğunu BBC'ye söyledi ve konua ilişkin şu ifadeleri kullandı:

'Hükümet, bu bilinmeyen hastalığı araştıran Hızlı Yanıt Takımı altında bir bölgesel profesyonel ekibi oluşturdu'

WEİL HASTALIĞI İLE BENZER İLERLİYOR

Nagu, Kagera bölgesindeki sakinlerin enfekte olmuş insanlarla temas etmekten kaçınmaları ve sakin olmaları gerektiğini söyledi. Geçen yıl Temmuz ayında, Tanzania'nın Lindi bölgesinde benzer semptomlara sahip üç kişi öldü. O dönem 20'den fazla vaka kayıtlara geçti. Araştırmalar daha sonra hastalığın leptospirozis, yani Weil hastalığı olduğunu belirledi.

WEİL HASTALIĞI NEDİR?

Weil hastalığı, fareler, fareler, inekler, domuzlar ve köpeklerin idrarıyla yayılan nadir bir enfeksiyondur. Belirtileri arasında ateş, baş ağrısı, mide bulantısı, kas ve eklem ağrısı, kırmızı gözler ve iştah kaybı yer alır. Enfeksiyonun ciddi vakaları sarı cilt ve gözler, şişmiş ayak bilekleri, ayaklar veya eller, göğüs ağrısı, nefes darlığı veya kan tükürme gibi organ yetmezliği ve hatta ölüme neden olabilir. Hastalık antibiyotiklerle tedavi edilebilir ve birkaç gün ila birkaç hafta arasında temizlenebilir. Ancak tedavi olmadan enfeksiyonun iyileşmesi aylar sürebilir ve hayatı tehdit eden böbrek ve karaciğer yetmezliğine neden olabilir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.