SON DAKİKA
Hava Durumu

Canlı hayvanları ateşe veren tarikat üyeleri tutuklandı

İngiltere'de yaşayan 37 yaşındaki Holly LeGresley canlı hayvanları ateşe veren bir küresel maymun işkence ağının parçası olma suçunu kabul etti.

Haber Giriş Tarihi: 08.05.2024 09:50
Haber Güncellenme Tarihi: 08.05.2024 09:50
Kaynak: Bursada Bugün
Canlı hayvanları ateşe veren tarikat üyeleri tutuklandı

Endonezya'daki insanlara videoda bebek maymunları öldürmeleri için para ödeyen özel bir çevrimiçi gruba katıldığını söyleyen kadın, "The Immolator" kullanıcı adıyla işkence gören hayvanların ağının fonlanmasına yardım etti. 

Üyeler arasında yavru bir maymunu öldürmek için hangi işkence yönteminin kullanılması gerektiği konusunda bir anket düzenlediği de ortaya çıkan kadın, Worcester Sulh Ceza Mahkemesi'nde suçunu kabul etti. 

Birleşik Krallık Ulusal Yaban Hayatı Suçları Birimi başkanı Kevin Lacks-Kelly şunları söyledi: "22 yıldır vahşi suçları araştırıyorum ve bunun şimdiye kadar araştırdığım veya denetlediğim en kötü vaka olduğunu söylemek beni rahatsız ediyor"

LeGresely'nin dehşet ve acı içindeki çaresiz yavru maymunları izlemekten zevk aldığını söylediği de ortaya çıktı. 

Maymun işkence ağı, eski bir motosiklet çetesi üyesi olan ve "Torture King" (işkence kralı) takma adıyla anılan ABD vatandaşı Mike Macartney tarafından yönetiliyordu. ABD'de hayvan istismarı suçlamalarını kabul eden Macartney de 5 yıla kadar hapis cezasıyla karşı karşıya bulunuyor.

Çeteyle bağlantısı bulunan 20 kişi soruşturmaya alınırken, Endonezya polisi ayrıca iki işkence zanlısını tutukladığını açıkladı. 

Kaynak: Bursada Bugün

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.