SON DAKİKA
Hava Durumu

Dünyanın en güçlü roketi fırlatılmaya hazır

Starship ve Super Heavy Booster roketi, gelecek ay ilk yörünge test uçuşunu gerçekleştirecek.

Haber Giriş Tarihi: 15.01.2023 10:55
Haber Güncellenme Tarihi: 15.01.2023 10:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursa5n1k.com
Dünyanın en güçlü roketi fırlatılmaya hazır

SpaceX'in yeni nesil uzay aracı olacak Starship, kargo ve insanları önce Ay yörüngesine ve ardından da Mars'a taşımak üzere geliştiriliyor.

Starship, fırlatılmadan önce birçok test aşamasından geçecek. Şirket bu testleri, Starship'in "SN" serisi prototip sürümleriyle gerçekleştiriyor.

Daha önceki fırlatma testlerinde 4 kez patlayan Starship prototipleri, son yapılan denemede işe başarıyla fırlatılmış ve yere inmişti.

Starship şubatta fırlatılacak

Starship ve Super Heavy Booster roketi, gelecek ay ilk yörünge test uçuşunu gerçekleştirecek. Birleşik fırlatma sistemi, NASA'nın kasımda fırlattığı Uzay Fırlatma Sistemi'ni (SLS) geride bırakarak şimdiye kadarki en büyük fırlatma sistemi olacak.

Yeni görüntüler geldi

Elon Musk'ın uzay şirketi SpaceX, dünyanın en güçlü roketi olan 120 metre uzunluğundaki Starship'in havadan çekilmiş fotoğraflarını paylaştı.

Musk'ın belirttiğine göre, 2 ay içinde fırlatılacak olan roketin, ABD'deki bir tesiste yola çıkmaya hazır bir şekilde beklediği görüldü.

Eğer Starship, Dünya'nın yörüngesine başarılı bir şekilde fırlatılırsa, Ay ve Mars yolculuğu için önemli bir adım atılmış olacak.

Söz konusu fırlatma, SpaceX'in Mars'a göndermeyi planladığı roketinin ilk yörünge uçuşu denemesi olacak.

Roket, firmanın ABD'nin Teksas eyaletindeki Starbase tesisinden kalktıktan sonra iki parçaya bölünüp Meksika Körfezi ve Pasifik Okyanusu'na iniş yapacak.

Ay görevleri için kritik adım

Starship’in testlerinin başarılı bir şekilde sonuçlanması, NASA’nın 2025’ten önce gerçekleşecek Ay görevlerinin yolunu da açacak.

Araç, NASA’nın önerdiği Ay üssünün inşasına yardımcı olmak için Ay’a malzeme taşımak için de kullanılabilecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.