SON DAKİKA
Hava Durumu

Fransa'da kısa mesafe iç uçuş seferleri yasaklandı

Fransa, karbon emisyonlarını azaltmak amacıyla, ülkede trenle alternatifi bulunan 2,5 saatin altındaki iç uçuş seferlerini yasakladı.

Haber Giriş Tarihi: 24.05.2023 10:10
Haber Güncellenme Tarihi: 24.05.2023 10:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursa5n1k.com
Fransa'da kısa mesafe iç uçuş seferleri yasaklandı

Yasa, milletvekillerinin aynı yolculuğun trenle iki buçuk saatin altında yapılabileceği rotaları sonlandırmayı oylamasından iki yıl sonra yürürlüğe girdi. Yasak, Paris ile Nantes, Lyon ve Bordeaux gibi şehirler arasındaki hava yolculuklarını hariç tutuyor. Bağlantılı uçuşlar da yasaktan etkilenmedi.

Kararı eleştirenler, önlemleri "sembolik" olarak nitelendirdi. Avrupa Havayolları (A4E) endüstri grubu geçici başkanı Laurent Donceel, Fransız haber ajansı AFP'ye, "Bu seyahatleri yasaklamanın CO2 salımı üzerinde çok az etkisinin olacağını" söyledi. Bunun yerine hükümetleri soruna "gerçek çözümler" bulmaya çağırdı.

KATI KURALLAR GELEBİLİR

Dünyanın dört bir yanındaki havayolları koronavirüs pandemisinden ciddi şekilde etkilendi. Flightradar24 internet sitesi geçen yıl uçuş sayısının 2019'a göre neredeyse %42 azaldığını bildirdi. Fransız hükümeti daha katı kurallar getirme çağrılarıyla karşı karşıya.

2019'da Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron tarafından ortaya atılan ve 150 vatandaşın oluşturduğu Fransa Vatandaşlarının İklim Sözleşmesi, tren yolculuklarının dört saatin altında olduğu yerlerde uçak yolculuklarının kaldırılmasını önermişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.