SON DAKİKA
Hava Durumu

Friedrich Merz, Binyamin Netanyahu ile telefonda görüştü

Almanya Başbakanı Friedrich Merz ile İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun gerçekleştirdiği görüşmede, "İran'la yaşanan ihtilafta diplomatik çözümün" öneminin görüşüldüğü ve Gazze'deki savaşın da ele alındığı bildirildi.

Haber Giriş Tarihi: 19.06.2025 20:58
Haber Güncellenme Tarihi: 19.06.2025 21:00
Kaynak: Ensonhaber
Friedrich Merz, Binyamin Netanyahu ile telefonda görüştü

İsrail-İran gerilimi yedinci gününde...

Gerilim her geçen gün tırmanırken yaşanan son gelişmede, Almanya Başbakanı Friedrich Merz'in, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile telefonda görüştüğü öğrenildi.

GÖRÜŞME, YAKLAŞIK 20 DAKİKA SÜRDÜ

Alman Haber Ajansı DPA'nın hükümet çevrelerine dayandırdığı habere göre, Merz, Netanyahu ile yaptığı telefon görüşmesinde, "İran'la yaşanan ihtilafta diplomatik çözümün" önemini aktardı.

Görüşmenin, dün akşam geç saatlerde gerçekleştiği ve yaklaşık 20 dakika sürdüğü ifade edilen haberde, Merz'in, "İsrail'e, karşı karşıya olduğu tehdit durumundan dolayı anlayış gösterdiğini ve İran'ın nükleer programının durdurulması ile ihtilafın kontrol altına alınması gerektiğini aktardığı" belirtildi.

GAZZE'DEKİ SAVAŞ DA ELE ALINDI

Haberde, görüşmede, Gazze'deki savaşın da ele alındığı bilgisi paylaşılarak, Merz'in Kanada'da düzenlenen G7 zirvesinde, ateşkes çağrısı yapılan bildiriye atıfta bulunduğu kaydedildi.

Kaynak: Ensonhaber

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.