SON DAKİKA
Hava Durumu

Güney Kore'de çocuk yapan çiftlere 75 bin dolar ödenecek

Güney Koreli bir şirket, ülkenin hızla düşen doğum oranının düzeltilmesine yardımcı olmak için milyonlarca dolar ödeyecek.

Haber Giriş Tarihi: 28.03.2024 16:51
Haber Güncellenme Tarihi: 28.03.2024 16:51
Kaynak: Bursada Bugün
Güney Kore'de çocuk yapan çiftlere 75 bin dolar ödenecek

Güney Koreli şirket tarafından yapılan bir basın açıklamasında, Seul merkezli bir inşaat firması olan Booyoung Group'un, çalışanlarına her bebek sahibi olduklarında 100 milyon Kore wonu (75 bin dolar) ödemeyi planladığı belirtildi. Bir şirket sözcüsü, CNN'in haberine göre; bu yardımdan tüm çalışanlarının yararlanabileceğini ve çocuk sayısında bir sınır olmadığını da söyledi.

Güney Kore, 2022'de 0,78 ile dünyanın en düşük doğurganlık oranına sahip ülke olmuştu. İstatistikler, Kore'nin resmi tahminlerine göre bu oranın 2025'te 0,65'e kadar gerileyeceğini ortaya koydu. Veriler, Güney Kore ve diğer Doğu Asya ülkelerinin toplumlarının hızla yaşlanmasıyla karşı karşıya kaldıkları demografik saatli bombanın altını çizdi. Güney Kore, Japonya ve Çin gibi ülkeler, çalışma çağındaki nüfuslarındaki düşüşle mücadele etmek için kitlesel göçten kaçınmaya çalıştı.

Booyoung Grubu Başkanı Lee Joong-keun, şirketin çocuk yetiştirmenin parasal yükünü hafifletmeye yardımcı olmak için çalışanlarına "doğrudan mali destek" sunduğunu söyledi. Düzenlenen şirket etkinliğinde, hükümetin inşaat için arazi sağlaması durumunda, üç bebeği olan çalışanlara 300 milyon Kore wonu (250 bin dolar) nakit veya bir konut arasında seçim yapma seçeneği verileceğini de ekledi.

Lee, "Umarım doğumları teşvik etmeye ve ülkenin geleceğiyle ilgili endişelere katkıda bulunan bir şirket olarak tanınırız" diye konuştu. Booyoung Group 1983 yılında kuruldu ve şirketin web sitesine göre o zamandan bu yana 270 binden fazla ev inşa etti.

Kaynak: Bursada Bugün

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.