SON DAKİKA
Hava Durumu

Herson'da tahliye ediliyor!

Ukrayna Ulusal Polisi, Kakhovka barajının yıkılmasının ardından Herson'da tahliyelere başladı. Ukrayna İçişleri Bakanlığı da şu ana kadar 742 kişinin tahliyesinin tamamlandığını duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 06.06.2023 13:36
Haber Güncellenme Tarihi: 06.06.2023 13:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursa5n1k.com
Herson'da tahliye ediliyor!

Ukrayna Ulusal Polisi'nden yapılan açıklamada, "Herson'un en tehlikeli bölgelerinden tahliyeler devam ediyor. Ruslar gece saatlerinde Kakhovka hidroelektrik santralinin barajını havaya uçurdu.

İnsan olmayanlar tüm Ukraynalıları yok etmeyi amaçlayan başka bir terör eylemi gerçekleştirdi. Herson devriyeleri olay yerinde bulunmakta ve vatandaşların tahliyesine yardımcı olmakta, otobüslere eşlik etmekte ve olay yerinin güvenliğini sağlamaktadır. Su seviyesi çok hızlı bir şekilde yükseliyor" denildi.

742 KİŞİ TAHLİYE EDİLDİ

Ukrayna İçişleri Bakanlığı, şu ana kadar 742 kişinin tahliyesinin tamamlandığını açıkladı. Bakanlık, bazı yolların sular altında kalması nedeniyle ulaşımda karmaşanın yaşandığını, bazı yerleşim yerlerine ulaşmayı imkansız hale getirdiğini bildirdi. Açıklamada, "Bu durum bazı yerleşim yerlerine ulaşımı imkansız hale getiriyor. Tahliye ekipleri başka yollar arıyor. Yaklaşık 80 yerleşim yeri potansiyel sel bölgesinde" denildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.