SON DAKİKA
Hava Durumu

Pakistan’da savaş nedeniyle tasarruf tedbiri

Pakistan’da İran’da devam eden savaş nedeniyle enerji tedarikinde yaşanan sıkıntılar sonrası alınan tasarruf tedbirleri kapsamında market ve AVM'lerin saat 20.00'de kapanmasına karar verildi.

Haber Giriş Tarihi: 06.04.2026 23:35
Haber Güncellenme Tarihi: 06.04.2026 23:38
Kaynak: Haber Global
Pakistan’da savaş nedeniyle tasarruf tedbiri

Pakistan hükümeti, İran’da devam eden savaş nedeniyle enerji tedarikinde yaşanan sıkıntılar sonrası yeni tasarruf tedbirleri aldı. Hükümet, ülke genelindeki düğün salonları, market ve AVM’ler gibi işletmelerin saat 20.00'de kapanmasına karar verdi. Fırın ve restoran gibi işletmelerin ise saat 22.00’ye kadar açık kalmasına izin verilen kararda, eczaneler kısıtlamadan muaf tutuldu. Kapanma saatlerine uymayan işletmeler hakkında cezai işlem uygulanacak.

Hükümet, ayrıca haftada dört gün çalışma, yakıt ödeneğinde kesinti ve tüm kamu kurumlarında harcamaların yüzde 20 azaltılmasını içeren kapsamlı bir tasarruf planı açıkladı.

Kaynak: Haber Global

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.