SON DAKİKA
Hava Durumu

Stoltenberg: NATO savunma bakanları, Ukrayna'ya destek sağlama konusunda anlaştı

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, "NATO savunma bakanları, Ukrayna'ya hava savunma dahil daha fazla askeri destek sağlama konusunda anlaştı" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 19.04.2024 20:33
Haber Güncellenme Tarihi: 19.04.2024 20:33
Kaynak: Bursada Bugün
Stoltenberg: NATO savunma bakanları, Ukrayna'ya destek sağlama konusunda anlaştı

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'nin Rusya saldırılarının artması nedeniyle talep ettiği NATO-Ukrayna Konseyi savunma bakanları çevrimiçi toplantısı bugün gerçekleştirildi. Toplantının ardından Belçika'nın başkenti Brüksel'deki NATO Karargahı'nda basın toplantısı düzenleyen NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, "NATO savunma bakanları, Ukrayna'ya hava savunma dahil daha fazla askeri destek sağlama konusunda anlaştı. NATO, ittifak genelindeki kapasitelerini ayrıntılı bir şekilde gözden geçirdi ve Ukrayna'ya sunulabilecek sistemler bulunuyor. Yakında, Ukrayna'ya sunulacak hava savunma kapasiteleriyle ilgili yeni duyurular bekleyebilirsiniz" dedi.

"ALMANYA'NIN ÇABALARINI MEMNUNİYETLE KARŞILIYORUM"

Toplantıya uzaktan katılan Zelenskiy'nin konseye savaş alanındaki gelişmeler ve Ukrayna'nın hava savunma sistemi ihtiyacına ilişkin brifing verdiğini açıklayan Stoltenberg, "Almanya'nın çabalarını, özellikle Ukrayna'ya ilave bir Patriot sistemi teslim etme kararını memnuniyetle karşılıyorum. Patriot'lara ek olarak müttefiklerin sağlayabilecekleri diğer silahlar arasında Samp-T'ler de var. Böyle sistemlere sahip olmayan birçok müttefik ise Ukrayna'ya bunların satın alınabilmesi için finansal destek taahhüdünde bulundu" şeklinde konuştu.

Kaynak: Bursada Bugün

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.