SON DAKİKA
Hava Durumu

Suriye'de ABD'den DEAŞ'a 5 operasyon

ABD ordusunun Suriye'de DEAŞ terör örgütüne yönelik operasyonları devam ederken CENTCOM'dan açıklama geldi. CENTCOM, 5 günde Suriye genelinde DEAŞ'a yönelik 5 operasyon düzenlediklerini açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 04.02.2026 21:38
Haber Güncellenme Tarihi: 04.02.2026 21:42
Kaynak: HABERLER.COM
Suriye'de ABD'den DEAŞ'a 5 operasyon

Suriye'de hükümet ile YPG arasında sağlanan ateşkes, terör örgütü için de bir devrin sonu oldu. ABD, Suriye'de artık bir devlet olduğunu belirterek, terör örgütü DEAŞ'la mücadelede işbirliği yapmayacaklarını açıkladı.

ABD, SURİYE'DE DEAŞ'I VURDU

Yeni dönemde ABD'den Suriye'de ilk büyük hamle geldi. ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) yaptığı açıklamada, 27 Ocak - 2 Şubat tarihleri arasında Suriye genelindeki çok sayıda DEAŞ hedefine yönelik beş hava saldırısı düzenlediğini duyurdu.

DEAŞ TESİSLERİ HEDEF ALINDI

CENTCOM'un açıklamasına göre saldırılar; bir haberleşme tesisi, kritik bir lojistik düğüm noktası ve silah depolama sahaları dahil olmak üzere birçok DEAŞ tesisini hedef aldı.

Açıklamada, hedeflerin; sabit kanatlı uçaklar, döner kanatlı (helikopter) hava araçları ve insansız hava sistemleri tarafından atılan yaklaşık 50 hassas mühimmat kullanılarak imha edildiği belirtildi.

"DEAŞ'LA MÜCADELE KONUSUNDAKİ KARARLIĞIMIZI GÖSTERİYOR"

CENTCOM Komutanı Amiral Brad Cooper, "Bu hedeflerin vurulması, DEAŞ'ın Suriye'de yeniden canlanmasını engelleme konusundaki kararlılığımızı ve süregelen odağımızı göstermektedir" ifadelerini kullandı.

Cooper, DEAŞ'ın kalıcı olarak yenilgiye uğratılmasını sağlamak amacıyla koalisyon ve ortak güçlerle koordinasyon içinde hareket etmenin "Amerika'yı, bölgeyi ve dünyayı daha güvenli hale getirdiğini" söyledi.

Kaynak: HABERLER.COM

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.