SON DAKİKA
Hava Durumu

Tayland'ta timsah kanının bardağı 100 TL!

Taylandlı iş insanı kendine ait olan timsah çiftliğinde dikkat çeken bir girişimde bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 26.05.2023 10:21
Haber Güncellenme Tarihi: 26.05.2023 10:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursa5n1k.com
Tayland'ta timsah kanının bardağı 100 TL!

Milliyet'in haberine göre;Sık sık yaşanan ilginç olaylarla gündeme gelen Tayland yine ilginç bir olaya konu oldu. 53 yaşındaki bir iş insanının sağlığı için kullandığı ve 'gizli' olarak nitelendirdiği karışım dünyada ses getirdi. Rojakorn Nanon isimli iş insanı 5 yıl önce ilginç bir işe girişti. Timsah çiftliği için kolları sıvayan Nanon o dönem sadece birkaç sürüngenle bu işi başlattı. Şimdilerde 120'den fazla timsahı olan Nanon bölgenin en büyük timsah çiftliklerinden birine sahip.

'YENİDEN DOĞMUŞ GİBİYİM'

Yerel basında çıkan haberlerde ise Nanon'un bu çiftlikten nasıl faydalandığı da yazıldı. Önceleri kendini sürekli yorgun ve bitkin hissettiğini belirten Nanon yaklaşık iki aydır timsah kanı içtiğini ve kendini yeniden doğmuş gibi hissettiğini kayıtlara geçirdi. 

'KISIRLIĞA BİLE İYİ GELİYOR'

Timsah kanının sinir ve sağlık sistemine iyi geldiğini öne süren Nanon garip tedavi yöntemi için "eski bilgelikten" ilham aldığını belirtti. Açıklamaların devamında timsah kanının kısırlığa bile iyi geldiğini öne süren Nanon, sağlık konusunda doktorların bir şey bilmediğini öne sürdü. Çevre köy ve şehirlerden timsah kanına yoğun ilgi olduğunu da hatırlatan girişimci, pandemi sonra timsah kanının bardağını ortalama 5 dolara sattığını bildirdi. Nanon'a göre timsah kanı bağışıklık sistemine 'doping etkisi' yapıyor.

İŞİ TİCARETE DÖKTÜ

Öldürülen timsahın kanı dışında etini yemek için sattığını, derilerini ise aksesuar amaçlı kullandığını belirten Nanon, canlı timsahları 230 dolara sattığını aktardı. Öte yandan Nanon, timsah eti satın alanların ise genellikle daha önce timsah yemediklerini ve ilk kez yedikten sonra tavuk ve dana eti yemeyi bıraktıklarını iddia ediyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.