SON DAKİKA
Hava Durumu

Tayvan'da Türk yemekleri görücüye çıktı

Yurt dışı temsilciliklerinde düzenlenen "Türk Mutfağı Haftası" etkinlikleri çerçevesinde Tayvan'da tanıtılan Türk yemekleri büyük ilgi gördü.

Haber Giriş Tarihi: 24.05.2023 15:13
Haber Güncellenme Tarihi: 24.05.2023 15:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursa5n1k.com
Tayvan'da Türk yemekleri görücüye çıktı

İletişim Başkanlığı'nın 81 ilde ve yurt dışı temsilciliklerinde 21-27 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirdiği "Türk Mutfağı Haftası" etkinliği bugün Tayvan'da düzenlendi. Tayvan'ın başkenti Taipei'de Türk Ticaret Ofisi tarafından organize edilen etkinliğe yerel acenteler ve basın mensupları davet edildi. Ana tema olarak Hatay lezzetlerinin öne çıkarıldığı etkinlikte Tayvanlı misafirler, birbirinden lezzetli Hatay yemeklerini tadarak sohbet etti.

Zengin mutfak kültürünün merkezi Hatay

Taipei Türk Ticaret Ofisi Temsilcisi Muhammed Berdibek, "Yemek sadece beslenmeyi içermez, aynı zamanda tarihi ve kültürü de aktarır. Aslında bir yabancıya kendinizi tanıtmanın en kolay yolu, onu mutfağınızla tanıştırmaktır. Bugün sizler bizim özel konuğumuzsunuz. Lütfen işinizi veya görevlerinizi bir kenara bırakın ve Türkiye'deymişsiniz gibi Türk yemeklerinin ve kültürünün tadını çıkarın. Coğrafi konumu itibari ile Ege Denizi, Karadeniz, Balkanlar, Orta Doğu, Anadolu ve Mezopotamya'da bulunan Türk mutfağı zengin olmakla beraber aynı zamanda çeşitli tat ve lezzetlerin karışımıdır. Bugün sizlere Hatay mutfağının lezzetlerinden oluşan özel bir menü sunuyoruz. Hatay yaşadığımız depremin önemli merkezlerinden bir tanesidir. Biz, insanların Hatay'ı sadece deprem ile hatırlamalarını istemiyoruz. Hatay'ın aynı zamanda birçok medeniyet ve mutfak kültürünün de merkezi olduğunu anlatmak istiyoruz" dedi.

"6 ana yemek seçildi"

Etkinliğin detaylarını aktaran Berdibek, "Bu hafta Türk yemekleri haftası, dolayısıyla bugünün tanıtımını gerçekleştirmek üzere Tayvan'ın çeşitli yerlerinden seyahat acentelerini, özellikle medyayı çağırdık. Çünkü her ikisi de bizim kültürü tanıtan unsurları taşıyorlar. Özellikle bu yıl hükümetimiz tarafından Hatay seçildi. Hatay'ın sadece depremle anılmasını istemiyoruz. Çünkü Hatay hem Anadolu kültürü hem Mezopotamya hem Balkan hem Akdeniz kültürünün oluşturduğu bir harmoniye sahip. Bu harmoni de yemeklere yansıyor, dolayısıyla bu yemekleri tanıtmak istiyoruz. 6 tane ana yemek seçtik. 6 tane ana yemekten bir tanesi kısır, diğeri tepsi kebap, diğeri humus, künefe, zeytin salatası ve biberli ekmek'' ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.