SON DAKİKA
Hava Durumu

Eğitim-İş Bursa Şube Başkanı Toy: Öğretmenleri bir kez daha aldattılar!

Eğitim-İş Bursa Şube Başkanı Yeliz Toy, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın öğretmen atamaları hakkında yaptığı açıklamaya dair Bursada Bugün'e konuştu. Toy, 'bir miktar' açıklamasının kabul edilemez olduğunu söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 19.04.2024 09:49
Haber Güncellenme Tarihi: 19.04.2024 09:49
Kaynak: Bursada Bugün
Eğitim-İş Bursa Şube Başkanı Toy: Öğretmenleri bir kez daha aldattılar!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine toplantısı sonrası öğretmen atamaları hakkında yöneltilen soruya cevap verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir miktar atama yapacaklarını ancak şimdilik rakam vermenin doğru olmayacağını açıkladı. Eğitim-İş Bursa Şube Başkanı Yeliz Toy, sayılarının 1 milyonu bulan atama bekleyen öğretmenlerin her Kabine toplantısında büyük bir beklentiyle yapılacak açıklamayı beklediğini belirterek 'bir miktar' açıklamasının kabul edilemez olduğunu söyledi. Toy, "Okullarda bugün Türkiye'de 112 bin öğretmen açığı var. Yakın zamanda Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün kendi yayınladığı rapora göre de Bursa'da da her on öğretmenden biri ücretli. Ücretli öğretmen sayısında geçen yıllara göre artış olduğunu kendileri de ifade ediyor. Bu kadar büyük bir öğretmen açığı varken ve Bursa'da da 5 bin öğretmen açığı varken halen bir takvim açıklamamaları ve daha önce vermiş oldukları sözü tutmamış olmalarıyla öğretmenleri bir kez daha aldattılar. Çünkü bakan aralık ayında atamalar yapılacak, bahar döneminde öğretmenler okullarına başlayacak demişti" dedi.

"TÜRKİYE İÇİN KRONİK BİR SORUN HALİNE GELDİ"

Milli Eğitim'in hala bir takvim açıklamadığının altını çizen Toy, öğretmenlerin çeşitli işlerde çalışarak ve özel eğitim kurumlarında asgari ücretin altında çalışarak ayakta kalmaya çalıştıklarını belirtti. Toy, "Bu koşullar düşünüldüğünde artık AK Parti iktidarı milli eğitimi yönetemiyor. Okulların ve eğitimin en önemli unsuru olan öğretmenlerin atamasını dahi yapamıyor. Bu çok uzun bir süre neredeyse 9 ay olacak verdikleri sözü tutamamışlar ve halen bir miktar diyorlar. Eğitim öğretime aslında ikincil plana atmaları, başka alanlarda atama yaparken öğretmenlerin bu kadar göz ardı edilmesi Türkiye için kronik bir sorun haline geldi" diye ifade etti.  

"EĞİTİM BİR ÜLKENİN EN BÜYÜK ÖNCELİĞİDİR"

Seçim vaadi olarak mülakatları kaldıracaklarını söylediklerini vurgulayan Toy, daha sonra bakanın mülakat gibi mülakat yapacağız diyerek kendisi de daha önceden yapılan mülakatların mülakat gibi olmadığını, objektif olmadığını itiraf ettiğini söyledi. Toy, "Biz öğretmenler adına mülakatın kabul edilemeyeceğini, Türkiye'de mülakat demenin yandaşlık ve torpil olduğunu ayrıca 112 bin öğretmenin bugün mülakatsız bir şekilde atanması gerektiğini söyledik. Ücretli öğretmenlik tamamen kalkmalı. Ücretli öğretmenlik geçici bir istihdam modeliydi artık kalıcı bir hale getirdiler. Eğitim bir ülkenin en büyük önceliğidir. Dolayısıyla eğitim ihtiyaçlarını karşılayamıyorsanız, planlayamıyorsanız, eğitim ve öğretimin niteliğini düşürüyorsanız maalesef bu artık Milli Eğitimi yönetemediklerini ve Milli Eğitim Müdürlüğü'nün bu konuda bakanlığa gerekli yönlendirmeyi yapamadığını bir kez daha görmüş oluyoruz" dedi.

Kaynak: Bursada Bugün

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.