SON DAKİKA
Hava Durumu

'Filistin' yeni müfredat taslağında

Filistin'de yaşanan insanlık dramından, Türkiye-Ermenistan ilişkilerine, Kıbrıs'a kadar pek çok önemli konu "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" adını taşıyan müfredat taslağında yer aldı.

Haber Giriş Tarihi: 29.04.2024 17:48
Haber Güncellenme Tarihi: 29.04.2024 17:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursa5n1k.com
'Filistin' yeni müfredat taslağında

Milli Eğitim Bakanlığı, müfredat değişikliğine gidiyor.

Bu kapsamda yeni müfredatın taslağı netleşti.

Yeni müfredatta, İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük dersine güncel gelişmeler doğrultusunda önemli eklemeler ve güncellemeler yapıldı.

Bölgesel konulara geniş yer verildi

Özellikle Türkiye'yi ilgilendiren bölgesel konulara geniş yer verildi. Filistin'de yaşanan gelişmeler müfredatta geniş yer buldu. Daha önce 'Siyonizm Sorunu' olarak ele alınan konu, 'Siyonist hareketler, Filistin meselesi ve sömürgeciliğin şekil değiştirmesi' şeklinde genişletildi.

Güncel konular müfredat taslağında

'Pontus Meselesi, Ermeni Sorunu' başlıkları 'Asılsız Pontus İddiaları, Asılsız Ermeni İddiaları” şeklinde değiştirildi.

Taslakta, “Dağlık Karabağ Sorunu”, “Türkiye’nin deniz jeopolitiği”, “sığınmacı sorunu” gibi konular da güncellenerek yer aldı.

Terörle mücadele de müfredatta olacak

Yeni müfredat taslağında, öğretmenlerden "Kıbrıs'taki Türklerin uğradığı haksızlıklar" ile ilgili rapor hazırlamaları istenebilecek. Öğrencilerden, ASALA terör örgütünün şehit ettiği diplomatlar hakkında araştırma yapmaları ve verilen mücadelenin Türkiye’nin demokratikleşmesi sürecine etkileri üzerinde durmaları istenecek. Öğrenciler ders kapsamında bir de “Şehit Diplomatlar Albümü” oluşturacak.

PKK/PYD, DEAŞ ve FETÖ terör örgütleri üzerinden milli güvenliği tehdit eden unsurların ve terörle mücadelenin Türkiye’nin demokratikleşmesi sürecine etkileri üzerinde durulacak.

Öğrenciler, girişimci ve insani dış politika anlayışı çerçevesinde Türkiye’nin faaliyetleri ve diplomasi çabalarını yakından tanıma imkanı da bulacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.