SON DAKİKA
Hava Durumu

Özel eğitim kurumları yeni müfredat modeli hakkında ne düşünüyor?

Milli Eğitim Bakanlığı, 'Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli' yeni müfredat taslağını açıkladı. Bazı sendikalar ve veliler sosyal medya mecralarında yeni müfredat modeli hakkında yorumlarda bulunurken özel eğitim kurumlarının ne düşündüğü merak konusu oldu. Bursa YEK Okulları Kurucularından Melike Erdoğan Kabukcu ve Venüs Kampüs Eğitim Kurumları Kurucusu Ali Erzincanlıoğlu Bursada Bugün'e konuştu.

Haber Giriş Tarihi: 09.05.2024 09:45
Haber Güncellenme Tarihi: 09.05.2024 09:45
Kaynak: Bursada Bugün
Özel eğitim kurumları yeni müfredat modeli hakkında ne düşünüyor?

Milli Eğitim Bakanlığı'nın yayınlamış olduğu yeni müfredat modeli olan 'Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli' tartışma konusu oldu. Vatandaşlar, sosyal medya mecralarında yeni müfredat modeli hakkında konuşarak gündemde tutmaya devam ediyor. Gözler özel eğitim kurumlarının ne düşündüğüne çevrildi. Bursa YEK Okulları Kurucularından Melike Erdoğan Kabukcu ve Venüs Kampüs Eğitim Kurumları Kurucusu Ali Erzincanlıoğlu, yeni müfredat hakkındaki düşüncelerini Bursada Bugün'e aktardı.

"YAPILAN DEĞİŞİKLİKLERİ DOĞRU BULMUYORUM"

Bursa YEK Okulları Kurucularından Melike Erdoğan Kabukcu, yeni müfredatta yapılan değişiklikleri doğru bulmadığını belirtti. Kabukcu, "Uzun bir değişiklik yapıldı ancak müfredatı incelememiz için açıkçası kısa bir süre verildi. Yapılan değişikleri doğru bulmuyorum. Bu anlamda çok fazla bilgiye dayalı eğitime geri dönülüyor. 21. yüzyılın aslında bilgiyi kullanmak ve buradaki yeteneklerin geliştirilmesi üzerine dönüştürülmesi gerekirken tam tersi bir dönüşümün yapıldığını söyleyebilirim" dedi.

"MÜFREDAT PROGRAMINI OLUMLU KARŞILIYORUM"

Venüs Kampüs Eğitim Kurumları Kurucusu Ali Erzincanlıoğlu ise müfredat değişimine olumlu baktığını açıkladı. Erzincanlıoğlu, "Bu müfredat komple sistemi değiştirmiyor. Önümüzdeki dönemde Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli dediğimiz bu sistem okul öncesi, ilkokul birinci sınıfa, beşinci sınıfa ve dokuzuncu sınıfa başlayacakları ilgilendiriyor.  Geriye kalan öğrencileri ilgilendirmiyor.   Okul öncesine baktığımda bir özel okulcu olarak nedir, ne değildir diye düşündüğümüzde; çocukların dil, sosyal, duyusal, motor becerilerinin gelişimini destekleme, Türkçeyi güzel konuşmak, toplum değerlerine uygun davranışlar sergilemesini sağlamak gibi içerikler var. Toplum değerlerine uygun davranışlar deyince işi dinsel boyuta çekiyorlar ama öyle bir şey yok. Sonuçta çağın gerekliliklerine uygun bir değişim gerçekleşmiş oluyor gibi düşünebiliriz. Müfredat sistemi çağa uygun olarak sürekli değiştiği için şu anda müfredat programını olumlu karşılıyorum. Ben olsaydım kesinlikle yeterli inkılap ve din eğitiminin yanında anaokulu ve ilkokuldan itibaren uygulamalı eğitimler verirdim. İlkokulda biraz daha beceri temelli eğitime yönelmemiz gerekiyor" şeklinde konuştu.

Kaynak: Bursada Bugün

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.