SON DAKİKA
Hava Durumu

AK Partili isim emekli maaşına zam tarihini açıkladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın en düşük emekli maaşını 5.000 TL'den 7.500 TL'ye çıkaracaklarını açıklamasının ardından, AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Akbaşoğlu tarihi duyurdu. Akbaşoğlu, "Biz AK Parti olarak konuyla ilgili ön çalışma yapıyoruz. Önümüzdeki hafta yasalaştırılmasını ümit ediyoruz" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 23.03.2023 16:16
Haber Güncellenme Tarihi: 23.03.2023 16:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursa5n1k.com
AK Partili isim emekli maaşına zam tarihini açıkladı

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Akbaşoğlu en düşük emekli maaşının 7.500 TL'ye yükseltilmesine ilişkin, "Biz AK Parti olarak konuyla ilgili ön çalışma yapıyoruz. Önümüzdeki hafta yasalaştırılmasını ümit ediyoruz" dedi.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI 7.500 TL OLUYOR

Ocak 2023 zammı ile 5.500 TL olan en düşük emekli maaşı için yeni zam talebi karşılık buldu. Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) dahil milyonlarca emekliyi heyecanlandıran açıklama dün akşam katıldığı bir televizyon programında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan geldi. Erdoğan, "Çalışmamızı yaptık, burada açıklayacağım. Güzel bir müjde vereyim. En düşük emekli maaşı 7 bin 500 olacak. 5 bin 500 TL olan emekli aylığını 2 bin TL artırıyoruz" diye konuştu.

AK PARTİ’DEN EMEKLİ MAAŞI ZAMMI AÇIKLAMASI

Bu gelişmenin ardından en düşük emekli maaşına ne zaman zam yapılacağı merak ediliyordu. Düzenleme için harekete geçildi ve konuya ilişkin açıklama AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu’ndan geldi. Emeklilerin maaşlarına yapılacak zamma ilişkin, "Biz AK Parti grubu olarak konuyla ilgi ön çalışma yapıyoruz, önümüzdeki hafta yasalaştırılmasını ümit ediyoruz" ifadesini kullandı.

Akbaşoğlu ayrıca, "Geçici işçilerle ilgili düzenlemede sona gelindiğini, kalıcı işçi olarak çalışmaları için genel kurulda görüşmeyi planlıyoruz" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.