SON DAKİKA
Hava Durumu

Depremzede işletmeler için faizsiz kredi hamlesi

Kahramanmaraş merkezli depremlerde zarar gören işletmelerle ilgili önemli bir adım atıldı. İşletmeler faizsiz kredi desteğinden yararlanabilecek. Ayrıntıları Bakan Varank paylaştı. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank "11 ilde depremzede işletmelere 1,5 milyon liraya kadar faizsiz kredi sağlayacağız" açıklamasında bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 24.03.2023 13:02
Haber Güncellenme Tarihi: 24.03.2023 13:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursa5n1k.com
Depremzede işletmeler için faizsiz kredi hamlesi

Deprem bölgesinde yaraların sarılması için atılan adımlara yenisi eklendi. Depremde zarar gören işletmeler için faizsiz kredi sağlanacak.

Gelişmeyi duyuran Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, kredi tutarını da duyurdu.

Depremzede işletmelere sağlanacak faizsiz kredi tutarı ne kadar? 

Varank, Hatay'da sanayicilerle bir araya geldi. Program sonrası basın açıklaması yapan Varank, KOSGEB Acil Destek Kredisi Programı'nı devreye aldıklarını duyurdu ve şöyle dedi:

“İşletmenin büyüklüğüne ve oluşan hasara göre 1 buçuk milyon liraya kadar faizsiz kredi desteği veriyoruz. Afet bölgesinde KOSGEB alacaklarının kısmen veya tamamen silinmesine yönelik gerekli adımları attık."

Programla 11 milyar liralık kredi hacmi ortaya çıkacak. 3 milyar liralık finansman maliyeti KOSGEB tarafından karşılanacak. Böylece işletmeler programdan sıfır faizli olarak yararlanacak.

Acil Destek Kredisi Programı kapsamında verilecek kredi limiti, işletmenin depremde gördüğü hasar durumuna göre artırılacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.