SON DAKİKA
Hava Durumu

Ekonomik büyümenin yüzde 5 olması hedefleniyor

TBMM Bütçe Sunumunda açıklamalarda bulunan Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, "2023 yılında da dengeli görünümünü koruması beklenen ekonomik büyümenin yüzde 5 olması hedeflenmektedir." dedi.

Haber Giriş Tarihi: 10.11.2022 11:56
Haber Güncellenme Tarihi: 10.11.2022 11:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursa5n1k.com
Ekonomik büyümenin yüzde 5 olması hedefleniyor

TBMM Bütçe Sunumunda konuşan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, TÜİK'in bugün açıkladığı işsizlik rakamlarını değerlendirdi. Bakan Nebati, istihdam seviyesinin tüm zamanların zirvesine ulaştığını söyledi.

Bakan Nebati "Toplam istihdam seviyesi Eylül itibarıyla 31,4 milyon kişiyle tüm zamanların zirvesine ulaşmıştır. Böylece, istihdam oranı 2021 yılsonuna göre 0,9 puan artarak yüzde 47,6'ya yükselmiştir."

Bakan Nebati, Türkiye'nin 2022 yılında yüzde 5 büyümesini öngördüklerini söyledi.

Bakan Nebati'nin açıklamaları şöyle;

"Türkiye Ekonomi Modelimiz kapsamında enflasyonla mücadeleyi birçok gelişmiş ve gelişmekte olan ülkenin yaptığı gibi tüketim, üretim ve yatırım daralmasına neden olacak faiz artışları yoluyla değil, ekonomimizin üretim kapasitesini artıracak arz yönlü politikaları geliştirerek sürdürüyoruz. Hedefimiz, ülkemizi güçlü bir üretim ekonomisi haline getirmektir. Alım güçlerinde gerçekleşen kaybın önüne geçmek için hükümet olarak üzerimize düşen hiçbir sorumluluktan kaçmıyoruz. Konuşmamın ilerleyen bölümlerinde bahsedeceğim üzere, vatandaşlarımızı, çalışanlarımızı, emeklilerimizi, esnaf ve çiftçilerimizi enflasyona karşı ezdirmemek için gelir ve harcama politikalarını etkin bir şekilde kullanıyoruz.

2022 yılı Eylül ayı itibarıyla sektörün sermaye yeterlilik rasyosu yüzde 18,8 ile yüzde 8 olan yasal asgari oranın 2 katının üzerinde gerçekleşirken, tahsili gecikmiş alacak oranı yüzde 2,3 ile oldukça düşük seviyelerde seyretmektedir.

Vatandaşlarımızın KKM'ye destek ve teveccühleri sayesinde milli para birimimizde istikrar güçlendirilmiş ve TL'ye olan güven artmıştır.

9 Kasım itibarıyla 2,3 milyon mudinin, yaklaşık 1,5 trilyon TL'lik tasarrufu bu hesaplarda değerlenmektedir.
Hazine tarafından desteklenen KKM hesaplarına bugüne kadar yaklaşık 91,6 milyar TL destek ödemesi gerçekleştirilmiştir."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.