SON DAKİKA
Hava Durumu

Kirayı elden verenler dikkat! Mağdur olabilirsiniz

Son yıllarda elden verilen kiralar yasa karşısında bir karşılığı olmadığı için kiracı ve ev sahipleri arasında gerginlik yaşanıyor. IBAN yolunu kabul etmeyen bazı ev sahipleri paralarını kiracılardan elden olacak şekilde tahsil ediyor. Mağdurlar arasında yer alan bir kiracı ihbar hattımızdan bize ulaşarak yaşanan olayları anlattı.

Haber Giriş Tarihi: 25.04.2024 09:22
Haber Güncellenme Tarihi: 25.04.2024 09:22
Kaynak: Bursada Bugün
Kirayı elden verenler dikkat! Mağdur olabilirsiniz

Türkiye'de milyonlarca kişi kiracı olarak yaşıyor. Kimi vatandaş ev kirasını IBAN üzerinden verirken bazı vatandaşlar ise kirayı elden teslim etmeyi tercih ediyor ya da ev sahibinin talebi bu yönde oluyor. Kirayı elden veren vatandaşların yaşadığı bir mağduriyet var. Ellerinde kirayı ödediklerine dair belge olmadıkları için ev sahipleri tarafından icraya verilen vatandaşlar isyan ediyor. 

EV SAHİBİYLE KİRACIDAN KARŞILIKLI İDDİALAR

İddiaya göre Antalya'nın Manavgat ilçesi'nde bir kiracı, ev sahipleri tarafından kira mağduriyeti yaşadı. Mağdurlar arasında yer alan Arife Küçükköse, 2021-2022 yılında 2 yıllık kira sözleşmesi yaptı. İlk yıl 800 TL, ikinci yıl 1000 TL ödeyen Küçükköse'nin ev sahibi, kendisine hiç kira vermediğini söyleyerek evden çıkarmak istedi. Ev sahibinin Küçükköse'nin kapısına gittiği ve "Yıkacağım bu evi" diyerek tehditler savurduğu da iddialar arasında. İlk yıl annesi üzerinden evi kiraya veren ev sahibi, ikinci yıl evi kendi üzerinden kiraya verdi. Ardından Küçükköse'yi 2 yıl boyunca kira ödemediğini söyleyerek icraya veren ev sahibi, ilk yılda 800 TL olan kirayı 1000 TL olarak gösterdi. 

"IBAN YOK KİRA ELDEN ÖDENECEK"

İcraya verildiğini gören Arife Küçükköse, "Ben 2 yıl boyunca eksiksiz olarak kiramı ödedim. Ev sahibi bana IBAN yok, kira elden ödenecek dedi. Elden kira vermeme rağmen sanki hiç kira vermemişim gibi beni icraya verdi, mağdurum" diye konuştu. 

KİRALARINIZI IBAN YOLUYLA GÖNDERİN

Yaşadığı mağduriyetin ardından Bursa'ya taşınan Küçükköse, yetkililere sesini duyurmaya çalışırken diğer kiracılarında bu durumu yaşamamasını ve kiralarını mutlaka IBAN olarak göndermeleri konusunda uyardı.

Kaynak: Bursada Bugün

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.