SON DAKİKA
Hava Durumu

Kuş gribinin yeniden ortaya çıkması yumurta fiyatlarını artırdı

ABD, Japonya ve diğer ülkelerdeki kümes hayvanları tesislerinde 2023 yılının büyük bir bölümünde görülen kuş gribinin yeniden ortaya çıkması yumurta fiyatlarının artmasına neden oldu.

Haber Giriş Tarihi: 25.04.2024 09:35
Haber Güncellenme Tarihi: 25.04.2024 09:35
Kaynak: Bursada Bugün
Kuş gribinin yeniden ortaya çıkması yumurta fiyatlarını artırdı

Kanatlı hayvanlar arasında son derece bulaşıcı ve ölümcül olan virüs, son günlerde süt ürünleri ve büyükbaş hayvanlarda da tespit edildi. Gıda ekonomisti David Anderson, "Yumurta fiyatlarındaki büyük artışın nedeni, HPAI'nin (yüksek patojenik kuş gribi) yumurta çiftliklerini vurması ve tavukları öldürerek yumurta üretimini azaltmasıdır" açıklamasında bulundu.

ABD'de kasım ve aralık aylarında 14 milyondan fazla yumurtlayan tavuğun kuş gribi nedeniyle telef olduğu belirtilirken, Tarım Bakanlığı'nın verileri, son 30 gün içinde ABD'nin ticari sürüleri arasında 8 milyondan fazla kuşun enfekte olmaya devam ettiğini gösterdi. Rabobank'ın kıdemli analistlerinden Nan-Dirk Mulder, ABD, AB, Rusya, Güney Afrika, Hindistan ve Nijerya gibi dünya çapındaki birçok ülke ve bölge tarihi yüksek fiyat seviyeleriyle karşı karşıya olduğunu söyledi. Yumurta fiyatları ABD'de yılbaşından bu yana artarken, Japonya'da ise %20 arttı.

Kaynak: Bursada Bugün

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.