SON DAKİKA
Hava Durumu

Tezgahın ateşi neden yükseldi?

Son dönemde artan fiyatlar nedeniyle çiftçiler ve üreticiler izahı olmayan durumlarla karşılaşıldığını açıklıyor. İstanbul Ziraat Odaları Kurul Başkanı Ömer Demir "Fiyat sistemimizi çökerttiler, şaşkın durumdayız. Evin balkonunda yetişen yeşillik için 17-18 lira fiyat belirlenmiş" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 12.04.2022 13:32
Haber Güncellenme Tarihi: 12.04.2022 13:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursa5n1k.com
Tezgahın ateşi neden yükseldi?

Sebze ve meyvedeki fiyat artışları dikkat çekmeye başladı. Yeşillik fiyatlarının 18 lirayapatatesin fiyatının ise 12 liraya yaklaşması anormal yükselişleri meydana getirdi.

İstanbul Ziraat Odaları Kurul Başkanı Ömer Demir artan fiyatlara ilişkin olarak "Çok karmaşık durumla karşı karşıyayız. Bu sorun milli güvenlik sorunudur. Yeni eylem planları hazırlamak zorundayız. Biz köylü, çiftçi üretim yapamayız" dedi.

Açıklamalarda bulunan Demir "Şu anda fiyat sistemimizi çöktürdüler. Anormal bir derecede şaşkın durumdayız. Patates muzla aynı fiyata gelmiş 10-12 lira olmuş, yeşillik bunların iki katı olmuş. Balkonda yetiştirdiğimiz yeşillik 17-18 lira olmuş. Çok karmaşık durumla karşı karşıyayız" ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.