SON DAKİKA
Hava Durumu

Yaban mersini faydaları saymakla bitmez fakat ulaşılamıyor!

Zengin bir antioksidan olan yaban mersininin faydalarını saymakla bitmez. Fakat en pahalı meyvelerden olan yaban mersinine ulaşmak vatandaşı zorluyor.

Haber Giriş Tarihi: 11.07.2024 11:17
Haber Güncellenme Tarihi: 11.07.2024 11:17
Kaynak: Bursada Bugün
Yaban mersini faydaları saymakla bitmez fakat ulaşılamıyor!

MERVE DENİZ EKİCİ / BURSADA BUGÜN

Yaban mersini, bağışıklık sistemi güçlendirici ve vitamin deposu olan bir meyvedir. Yaban mersininin pazardaki pahalılığı, vatandaşın cebini yakıyor. Bursa pazarlarında yaban mersininin kilosunun 350 TL'ye kadar ulaştığı görüldü.

YABAN MERSİNİNİN FAYDALARI NELERDİR?

Yaban mersini, zengin antioksidan kapasiteye sahip bir ılıman iklim meyvesidir. Türkiye'de en çok Giresun, Sürmene, Rize, Erzurum, Trabzon ve Uludağ'da yetişir. Fiyatlarıyla vatandaşın alımının zorlaştığı vitamin deposu olan bu meyvenin faydalarını Diyetisyen Ceren Cizmeci, "Demir, fosfor, kalsiyum, çinko, magnezyum ve C vitamini gibi vitamin ve mineral açısından zengin, oldukça sağlıklı bir besindir. İçeriğinde yüksek oranda antioksidan bulunur" şeklinde açıkladı.

"KALP HASTALIĞI RİSKİNİ AZALTMADA OLUMLU ETKİLER GÖSTERİR"

Diyetisyen Ceren Cizmeci, "İltihaplanmalarda, romatizma gibi hastalıklarda, iltihaplanmayı azaltıcı etkiye sahiptir. Aynı zamanda içerdiği flavonoidler sayesinde sağlığa oldukça yararlıdır. Ruh sağlığı iyileştirme, kalp hastalığı riskini azaltmada olumlu etkiler gösterdiği gibi kilo verme süreçlerinde içerdiği yararlı bileşenler ve lif sayesinde süreci kolaylaştırmaya yarar. 100 gram yaban mersininde yaklaşık 45 kalori bulunur" açıklamalarıyla yaban mersininin faydalarını anlattı. Tam bir vitamin deposu ve bağışıklık dostu olan yaban mersini, kilosu 350 TL'ye ulaşan fiyatıyla vatandaşın ulaşmasını zorlaştırıyor.

Kaynak: Bursada Bugün

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.