SON DAKİKA
Hava Durumu

16 katlı binada yangın

İstanbul Beşiktaş'ta 16 katlı bir binanın en alt katındaki işletmede çıkan yangında 25 kişi hayatını kaybetti, 3 ağır yaralı var. Yangınla ilgili soruşturma başlatıldı, 5 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

Haber Giriş Tarihi: 02.04.2024 15:23
Haber Güncellenme Tarihi: 02.04.2024 16:36
Kaynak: Bursada Bugün
16 katlı binada yangın

Beşiktaş'ın Gayrettepe Mahallesi Yıldız Posta Caddesi'nde bulunan 16 katlı binanın eksi 1 ve eksi 2. katında faaliyet gösteren eğlence merkezinde saat 12.47'de tadilat kaynaklı yangın çıktı.

İhbar üzerine olay yerine itfaiye, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Polis ekipleri çevrede önlem aldı.

Yangına itfaiye ekipleri 31 araç ve 86 personelle müdahale etti.

Çıkan yangında 10 kişi hayatını kaybetti, 7'si ağır 13 kişi yaralandı.

İstanbul Valisi Davut Gül olay yerinde yaptığı açıklamada "Yangının çıkış sebebini bilmiyoruz. Yaralananlar ve ölenler gece kulübündeki tadilatta çalışan kişier. Gece kulübünün 1987'de aldığı bir ruhsat var, 2018'de de ruhsat yenilenmiş. Binanın altında diskotek olarak kullanılan bir mekanda tadilat yapılıyormuş. Tadilat dolayısıyla çalışanlar hayatını kaybetti ve yaralandı. Toplam olaydan etkilenen 23 kişi var. 15 yaralı 8 kişi hayatını kaybetti 6'sı ağır." diye konuştu.

Yangın nedeniyle 25 kişi hayatını kaybetti,  3 ağır yaralı var. Yaralılar ambulanslarla çevredeki hastanelere götürüldü.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN YANGINLA İLGİLİ BİLGİ ALDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da yangınla ilgili İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'yı telefonla arayarak bilgi aldı.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da yangınla ilgili soruşturma başlatıldığını açıkladı. Yerlikaya, "2 Mülkiye Müfettişimiz görevlendirilmiştir. Müfettişlerimiz olay yerine hareket etmiştir" dedi. 

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, yangın faciasıyla ilgili 5 kişi hakkında gözaltı kararı verildiğini duyurdu. 

İMAMOĞLU DA OLAY YERİNDE

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu da bölgeye giderek incelemelerde bulundu, yetkililerden bilgi aldı. Yapının güvenliğiyle ilgili incelemelerin sürdüğünü belirten İBB Başkanı İmamoğlu, içeride inşaat malzemelerinin olduğunu söyledi.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, yangınla ilgili soruşturma başlatıldığını açıkladı.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu da bölgeye giderek incelemelerde bulundu, yetkililerden bilgi aldı. Yapının güvenliğiyle ilgili incelemelerin sürdüğünü belirten İBB Başkanı İmamoğlu, içeride inşaat malzemelerinin olduğunu söyledi.

Kaynak: Bursada Bugün

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.