SON DAKİKA
Hava Durumu

23 Nisan

23 Nisan 1920, Türkiye Cumhuriyeti tarihinde önemli bir dönüm noktasıdır. Bu tarih, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açıldığı ve ulusal egemenliğin ilan edildiği gündür. Ayrıca 23 Nisan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından dünya çocuklarına armağan edilmiş bir bayramdır. Bu bayram, hem ulusal egemenliğin kutlandığı hem de çocukların sevinçle eğlendiği bir gündür.

Haber Giriş Tarihi: 23.04.2024 11:19
Haber Güncellenme Tarihi: 23.04.2024 11:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursa5n1k.com
23 Nisan

23 Nisan 1920'de, Türkiye'nin işgal altında olduğu dönemde, Mustafa Kemal Atatürk önderliğindeki milli mücadele hareketi kapsamında TBMM'nin açılmasıyla Türk milleti egemenliğini ilan etmiş ve bağımsızlık mücadelesini sürdürme kararlılığını ortaya koymuştur.

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI NEDİR?

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak kutlanır. Bu bayram, Türkiye'de çocuklara ve onların haklarına verilen önemi vurgular. Her yıl çeşitli etkinlikler, gösteriler, konserler ve kutlamalar düzenlenir. Okullarda ve çeşitli kurum ve kuruluşlarda çocuklara özel etkinlikler düzenlenir. Ayrıca, çocukların geleceğin temsilcileri olduğu ve onların haklarının korunması gerektiği vurgulanır.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.