SON DAKİKA
Hava Durumu

Ali Yerlikaya duyurdu: Bursa dahil tüm büyükşehirlerde 2 bin 101 düzensiz göçmen yakalandı!

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Ramazan Bayramı tatili boyunca mobil göç noktası araçlarıyla Bursa dahil tüm büyükşehirlerde gerçekleştirilen "Kalkan-20" operasyonlarında 2 bin 101 düzensiz göçmenin yakalandığını duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 17.04.2024 17:39
Haber Güncellenme Tarihi: 17.04.2024 17:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursa5n1k.com
Ali Yerlikaya duyurdu: Bursa dahil tüm büyükşehirlerde 2 bin 101 düzensiz göçmen yakalandı!

İçişleri Bakanı Yerlikaya'nın sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Düzensiz Göçle Mücadelemize, Bayram Tatili Boyunca Kesintisiz ve Kararlılıkla Devam Ettik.

Göçmen Kaçakçılığı Organizatörleri ve Düzensiz Göçmenlere yönelik, Mobil Göç Noktası Araçlarıyla gerçekleştirilen "Kalkan-20" Denetimlerinde 2 bin 101 düzensiz göçmen yakalandı.

Aziz Milletimizin Bilmesini İsterim ki;

Düzensiz göç ve göçmen kaçakçılığını önlemek için ülkemizin her bölgesinde kararlılıkla sürdürdüğümüz operasyonlarımız aralıksız devam edecek. Ülkemizi düzensiz göçün hedefi ve transit geçiş yolu haline getirmeye çalışan göçmen kaçakçılarına asla fırsat vermeyeceğiz

Ramazan Bayramı tatili boyunca (6-14 Nisan 2024 tarihleri arasında) Valiliklerimiz ve Göç İdaresi Başkanlığımız koordinesinde; Polisimiz, Jandarmamız ve Sahil Güvenliğimiz tarafından;

103'ü İstanbul'da olmak üzere 162 Mobil Göç Noktası Araçlarıyla 30 büyükşehrimizin tamamında gerçekleştirilen denetimlerde; 40.892 yabancının kimlik bilgilerine bakıldı. Bunlardan 2.101'inin düzensiz göçmen olduğu tespit edildi.

Yakalanan düzensiz göçmenler, İl Göç İdaresi Müdürlüklerine teslim edildi ve sınır dışı işlemleri derhal başlatıldı.

Valiliklerimizi, Göç İdaresi Başkanlığımızı ve denetimleri gerçekleştiren Polisimizi, Jandarmamızı ve Sahil Güvenliğimizi tebrik ediyorum. Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle"

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.