SON DAKİKA
Hava Durumu

Ayhan Bora Kaplan davasında bir komiser daha gözaltında

Ayhan Bora Kaplan suç örgütünün 2 numaralı sanığı ve gizli tanığı Serdar Sertçelik'in iddiaları sonrası komiser G.K. gözaltına alındı. N.Ö.K ise adli kontrolle serbest bırakıldı.

Haber Giriş Tarihi: 21.05.2024 22:43
Haber Güncellenme Tarihi: 21.05.2024 22:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursa5n1k.com
Ayhan Bora Kaplan davasında bir komiser daha gözaltında

Ayhan Bora Kaplan suç örgütüne yönelik operasyonda komiser G.K. gözaltına alındı. Şüpheli N.Ö.K. ise adli kontrolle serbest bırakıldı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Cumhuriyet Başsavcılığımızca yürütülmekte olan soruşturma kapsamında elde edilen mevcut deliller ışığında dosyada yer alan diğer şüphelilerle birlikte hareket ettiği değerlendirilen Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünde görevli komiser G.K. 21.05.2024 tarihi itibariyle gözaltına alınmıştır. Soruşturmamız kapsamında şüpheli olarak yer alan şahıslardan ele geçen dijital materyaller üzerindeki incelemelere Ankara İl Jandarma Komutanlığı Kriminal Şube Müdürlüğünde devam edilmektedir.

Son olarak soruşturmada hakkında gözaltı kararı bulunan ve mevcutlu olarak Cumhuriyet Başsavcılığımıza getirilmesi talimatı verilen dosya şüphelisi N.Ö.K., alınan ifadesinin ardından mevcut delil durumuna istinaden yurt dışı yasağı adli kontrol tedbiri uygulanması talebiyle Ankara Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilmiştir. Ankara Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği tarafından şüpheli hakkında yurt dışı çıkış yasağı adli kontrol tedbiri kararı verilmiştir."

KAPLAN: "BANA BAKANLARLA, BÜROKRATLARLA İLGİLİ İFADE VER DEDİLER"

Suç örgütü lideri olduğu iddia edilen Ayhan Bora Kaplan'ın da aralarında bulunduğu 20'si tutuklu 61 sanığın yargılanmasına Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi.

Mahkeme heyetinden söz isteyen tutuklu sanık Ayhan Bora Kaplan, "Bir vatandaşa devletin memurlarının kumpas kurmaması gerekir. Bana 'bakanlarla, bürokratlarla ilgili ifade ver' dediler vermedim. Bu bir kumpastır. Bunların başında bir savcı vardır. Mazlumların ahını aldılar. Allah'tan korkmuyorlar. Kuldan utanmıyorlar." diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.