SON DAKİKA
Hava Durumu

Bakan Bolat'tan 'enflasyonla mücadele' vurgusu

Yeni kabine üyelerinin açıklanmasıyla birlikte Ankara'da bugün yoğun bir trafik yaşandı. Bakanlıklarda devir teslim törenleri yapılırken, bakanlık koltuklarına oturan isimlerden açıklamalar peş peşe geldi. Mehmet Muş'tan görevi devralan alan Ticaret Bakanı Ömer Bolat, yaptığı ilk açıklamada enflasyonla mücadele vurgusu yaparken, "Fahiş fiyat artışlarını kaldırmaya odaklanacağız" diye konuştu.

Haber Giriş Tarihi: 04.06.2023 15:29
Haber Güncellenme Tarihi: 04.06.2023 15:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursa5n1k.com
Bakan Bolat'tan 'enflasyonla mücadele' vurgusu

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, görevi Mehmet Muş'tan devraldı.

Ticaret Bakanlığı töreninde konuşan Mehmet Muş, Ömer Bolat'a görevi devrederken, 'Başarılı çalışmaları yapmanızı temenni ediyorum, hayırlı uğurlu olsun' dedi.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat ise törende şu açıklamalarda bulundu: 

"İhracatımızın 36 milyar dolardan 21 yılda 225 milyon dolara yükselmesinde yapılan çalışmaların çok önemli katkısı var. Artık seçim bitti şimdi kurumlarla birlikte inşallah birlikte çalışacağız.

41 yıllık iş hayatımda ekonominin çeşitli alanlarında çalışmalar yaptım. OSB hamdolsun tanıyorum, inşallah bu alanlarda başarı çalışmalara imza atacağız.

Türkiye yüzyılında güçlü bir Türkiye yolunda çık çalışacağız. Ticaret artarsa refah artar. Cari açığımızı iyileştirmez ve döviz rezervlerini artırmak istiyoruz. Hizmet ihracatımızın olduğu kadar mal ihracatımızın da çok önemli olduğunu vurgulamak istiyorum. Enflasyonu düşürmek için çalışmalarımız sürecek. Fiyat istikrarını sağlamak önceliğimizdir.

Yüce Allah bizlerin yar ve yardımcısı olsun. Besmele ile yola çıkıyoruz. Gayret bizden tevfik Allahtan..."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.